Antal Pokémon Figurer

Så Många Pokémon-Figurer Finns Det

Genom att titta på Pokédex kan man enkelt se hur många Pokémon det finns, men siffrorna är inte så enkla att förstå.

När Satoshi Tajiri kom på idén till "Capsule Monsters" (senare förkortat till Pokémon) i början av 1990-talet var han förmodligen omedveten om vilket kulturellt fenomen hans koncept skulle bli. Även med släppet av det första spelet 1996 och dess efterföljande anime 1997 är det anmärkningsvärt att se på franchisens utveckling från de ursprungliga 151 skapelserna till dagens över tusen.

Den fortsatta utvecklingen av serien har också lett till viss förvirring om hur många Pokémon det nu finns; vi är långt gångna från "PokéRap" som kunde nämna alla i en sång. Detta beror på flera anledningar, men vi kommer att förklara det mest enkla svaret och sedan beskriva varför det har blivit mer komplext med varje generation av spelet.

1. Antal Pokémon enligt Pokédexen

Medan nästa generation av Pokémon-figurer ryktas landa 2025 eller 2026, finns det för närvarande 1 025 Pokémon registrerade i Pokédexen. Detta antal kommer från spelen, snarare än serien eller TCG, eftersom spelen har blivit den definitiva källan för att dokumentera alla de olika söta och kraftfulla monstren som franchisen består av.

Saker blir dock lite oklara när man betänker några av seriens förändringar genom åren och mellan generationerna. "Mega Evolutioner" introducerades i den 6 generationen, Pokémon X och Y, 2013. Detta fasades ut i den 8 generationens spel, Pokémon Sword och Shield, som ändrade mekanikerna till att inkludera "Dynamaxing" och "Gigantamaxing." Detta är en av de enklare anledningarna till att det är svårt att säga exakt hur många Pokémon det finns, men det finns många andra faktorer som kan förändra siffrorna.

2. Räknas Mega-utvecklingar och Gigantamaxning?

Med tillägget av Mega Evolutioner introducerades 48 nya Pokémon-designs fördelade på 46 olika Pokémon-arter. Dessa varianter är inte nödvändigtvis 'unika', men de förändrar sitt utseende tillräckligt mycket för att vissa skulle kunna argumentera för att de är nya Pokémon i sig själva. Detta inkluderar Gen 1-arter som får en Mega-version: Venusaur, Charizard X och Y, Blastoise, Beedrill, Pidgeot, Alakazam, Slowbro, Gengar, Kangaskhan, Pinsir, Gyarados och Aerodactyl.

"Dynamaxing" och Gigantamaxing introducerades i Pokémon Sword and Shield-spelen (Gen 8) år 2019. Detta gjorde det möjligt för alla Pokémon att använda "Dynamax," vilket ökade deras storlek. Av dessa hade 32 tillgång till en "Gigantamax-version," vilket gav dem ett nytt utseende. Så om man betraktar både Mega Evolutioner och Gigantamax-former, är det totala antalet Pokémon 1 105.

3. Kön, varianter, skinande och en trendig Pikachu

Det är här saker och ting kan bli ganska komplicerade, men det är fortfarande något att ta i beaktning. På den mer praktiska sidan skulle man kunna hävda att regionala varianter ökar antalet. Regionala former introducerades först i Generation 7 med de Alolanska formerna i Pokémon Sun och Moon, och har fortsatt sedan dess, med vissa monster, som Meowth, som har mer än en form (Alolansk och Galarisk), och Tauros som har tre i Paldeansk Strids-, Eld- och Vattenras. Det finns för närvarande 57 regionala former.

Om man verkligen vill tänja på definitionen av hur många Pokémon-figurer det finns, kan man vidare dela upp det efter kön, med vissa former, som Indeedee, som har både en visuellt distinkt manlig och kvinnlig form, eller så kan man titta på hur endast en kvinnlig Combee kan utvecklas till Vespiquen och det finns en liten visuell skillnad i dess grundform. Det finns 104 Pokémon som visar en märkbar skillnad i utseende, även om vissa visuella skillnader är så små att det nästan är irrelevant när man diskuterar hur många Pokémon det finns.

Slutligen växer antalet Pokémon exponentiellt om man verkligen tänjer på definitionen genom att inkludera shiny-versioner, vilket skulle dubbla ditt totala antal figurer. Om man tar hänsyn till den mycket trendiga Pikachu från spelen och TGC kan man lägga till ännu fler, särskilt eftersom vissa varianter, som Pikachu Libre, kommer med egna unika rörelseset. Slutligen, Spinda, vars fläckmönster bestäms av dess 32-bitars personlighet, kan generera ett stort antal unika kombinationer uppskattade till mellan 4,2 miljarder och 8,5 miljarder.

Det enklaste svaret är att hålla sig till Pokédex, med de nuvarande 1 025 Pokémon som är registrerade i Pokédex (enligt serebii.net) och som erbjuder den mest omfattande och korrekta dokumentationen över hur många Pokémon det finns. Dock är matematiken bakom Spinda och dess potentiella antal upp till miljardtal, ett intressant ämne som bäst lämnas åt en matematiker. 

Pokémon Bollar Leksaker

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.