Pokémon Starters Fakta

Top 10 Pokémon Starters

Oavsett vilken Pokémon-titel tränarna spelar, så förblir en sak säker. I början av spelet kommer de att ha möjlighet att välja en av tre starter-Pokémon uppdelade mellan Vatten, Eld och Gräs-typ.

Med nio generationer av Pocket Monsters har tränarna stött på 28 olika starters (inklusive Pikachu från Pokémon Yellow).

Att rangordna de starkaste är en betydande uppgift, särskilt när det mäts från olika synvinklar. Till exempel kommer tränare som rangordnar start-Pokémon baserat på statistik att få en helt annan lista än de som prioriterar drag eller Mega-utvecklingar.

Här nedan kan tränare hitta en rangordning av start-Pokémon som tar hänsyn till många aspekter.

Pokémon Mjukisdjur Totodile

10. Totodile, Croconaw & Feraligatr

På sätt och vis bröt Totodile, Croconaw och Feraligatr mönstret i Generation II. Den föregående generationens vattenstartare, Squirtle/Wartortle/Blastoise, satsade starkt på specialattacker istället för fysiska attacker.

Å andra sidan var Johtos alligator-liknande starter en robust och fruktansvärd fysisk angripare. När fysiska och specialattacker etablerades i Generation IV hade Feraligatr verkligen kommit till sin rätt.

Även om denna grupp av starters har stark hälsa och fysisk anfallsförmåga saknar de hastighet, vilket kan vara farligt för dem, särskilt mot gräs- och elektriska typer.

Eftersom elektriska typer tenderar att vara mycket snabba är vatten-starters från Generation II sårbara om spelarna inte föder upp dem för att få Dragon Dance. Dragningen kompenserar för deras brist på hastighet.

9. Bulbasaur, Ivysaur & Venusaur

Bulbasaur, Ivysaur och Venusaur kanske inte är de bästa Grästypens starter-Pokémon som finns, men de är fortfarande otroligt användbara i uttröttningsslag.

Venusaurs Gräs/Gift-typ ger den tillgång till flera kombinationer av attacker som gradvis minskar motståndarens hälsa över tid. Den kan också attackera fiender med attacker som Frenzy Plant och Solar Beam.

Äldre Pokémon-spelare kan förmodligen minnas dagarna då Venusaur kunde träffa mål med Toxic och sedan suga ut deras återstående hälsa med Leech Seed.

Även idag har Venusaur förvånansvärt hög uthållighet som förstärks av drag som Giga Drain, vilket gör att den kan hålla sina HP på topp.

Om tränare inte vill följa den passiva vägen är Venusaur fortfarande fullt kapabel att dominera motståndare med en hög Special Attack-stat och kraftfulla drag i sin arsenal. Dess Mega Evolution förbättrar möjligheterna ännu mer.

8. Litten, Torracat & Incineroar

Pokémon-fans var inledningsvis missnöjda med Littens utvecklingslinje på grund av dess undermåliga hastighet. Men förekomsten av den dolda förmågan, Intimidate, och en hög attackstatistik har lett till att Incineroars popularitet har ökat markant de senaste åren. Dess eld/mörk-typ ger den unika typmatchningar och ett stort utbud av attacker att använda.

Med Intimidate och en respektabel mängd HP och försvarsstatistik kan Incineroar överleva mer än några få motståndare genom att gradvis karva deras fysiska attacker i början av striden.

Incineroar har utvecklats till en av de mest fruktade angriparna inom både eld- och mörktyps-kategorierna. Den använder attacker som Fake Out för att få motståndarna att rygga tillbaka innan den slår till med kraftfulla eldattacker som Flamethrower och Flare Blitz.

Denna särskilda uppsättning av eldtyp-starters har definitivt varit kontroversiell, men den negativa responsen gentemot dem har tydligt börjat avta. 

7. Chimchar, Monferno & Infernape

För många Pokémontränare är kombinationen Eld/Fighting en perfekt matchning. Ett perfekt exempel är Chimchar, Monferno och Infernape, då de kombinerar en effektiv hastighetsstat med kraftfulla fysiska attacker.

Den dolda förmågan, Iron Fist, gör även tidigare utvecklingar som Chimchar och Monferno solida, även med svagare attacker. Infernape har också förvånansvärt många defensiva alternativ med rörelser som Protect.

Den största nackdelen med denna linje av start-Pokémon är deras hållbarhet. De tre startarna är utan tvekan inriktade på anfall. De kan också kontras av väldigt enkelt åtkomliga elementtyper såsom Vatten, Flygande och Mark. Tränare bör dock inte låta detta avskräcka dem från att använda dessa kraftfulla Ape-Pocket Monsters i sitt lag.

6. Charmander, Charmeleon & Charizard

Charmander, Charmeleon och Charizard utgör den inledande Pokémon-linjen som har erövrat spelgenerationernas hjärtan. De kombinerar en imponerande styrka med en av de mest klassiska designerna i franchisen.

Visst lider Charizard avsevärt när det står inför motståndare av stentyp på grund av sin sekundära status som flygande typ. Men den har fortfarande mycket att erbjuda sin tränare.

Charizard har en mycket varierad samling av attacker, vilket ger den en fördel även i ogynnsamma typmatchningar. Dess statistik och gömda förmågor talar för sig själva.

Sedan X- och Y-titlarna har förmågan att Megautvecklas förstärkt Charizards förmågor ännu mer. Med två mycket respektabla Megautvecklingar är både Mega Charizard X och Y effektiva och användbara i strid.

Charmander och dess utvecklingslinje har varit populära i årtionden, och det lär troligtvis inte förändras inom en snar framtid.

5. Grookey, Thwackey & Rillaboom

Det kan vara överraskande att se en Gräs-typ av start-Pokémon så högt upp på denna ranking, men Rillaboom tar med sig sina tidigare utvecklingar till nya höjder jämfört med andra Gräs-typer.

Förutom att ha mycket starka HP-, Attack- och Defense-statistik har Rillaboom även en bra Speed-statistik och en dold fördel. Mer specifikt har den en dold förmåga som kallas Grassy Surge, vilket förstärker dess Gräs-typ skadedel med 50% varje gång den kommer in i strid. Dessutom, även om den saknar en Mega Evolution, är dess Gigantamax-form definitivt inget att förakta i Generation VIII-spelen.

Denna Pokémon drar också nytta av att vara en renodlad Gräs-typ, vilket kan betraktas som en svaghet men som faktiskt även kan vara en styrka. Som renodlad Gräs-typ behöver dess tränare bara oroa sig för motståndare med attacker av typen Eld, Flyg, Gift, Insekt och Is.

Det kan verka som många typer att vara svag mot, men att ge Rillaboom en extra typ skulle faktiskt kunna göra den mer sårbar.

Pin Pokémon Grookey

4. Scorbunny, Raboot & Cinderace

Även om de har en något begränsad rörelseuppsättning har Scorbunny, Raboot och Cinderace massor av fördelar för att kompensera för det. De har några av de högsta attack- och hastighetsstatistikerna bland alla start-Pokémon.

Om tränare har turen att få en Cinderace med den dolda förmågan Libero kan de vara en kraft att räkna med. Det beror på att varje attack som pokémon använder kommer att omvandlas till ett Same Type Attack Bonus (STAB)-drag, vilket förstärker dess skadoutmatning oavsett vilket anfall som väljs.

En annan stor nackdel med Scorbunnys utvecklingslinje är deras tydliga brist på defensiv uthållighet. När de hamnar i en dålig situation varar inte Cinderace länge om den inte kan utnyttja fördelen.

Dock mildrar Libero denna aspekt något, vilket gör att Cinderace kan göra stor skada på sitt mål långt innan den hamnar i en ogynnsam position.

3. Torchic, Combusken & Blaziken

Pokémons tredje generation av spel är välkänd för hur effektiva dess start-Pokémon blev även flera år efter att Ruby/Sapphire/Emerald släpptes. Medan Treecko, Grovyle och Sceptile har bleknat något över tiden kan samma inte sägas om de andra två start-Pokémonen.

Torchic, Combusken och Blaziken är perfekta exempel. Blaziken har förblivit en offensiv kraft i över ett decennium sedan den släpptes. Detta beror till stor del på dess utmärkta dolda förmåga, Speed Boost, som ökar dess Hastighetsstat varje tur.

För att förstärka sin redan imponerande offensiv har Blaziken tillgång till en kraftfull Mega Evolution och flera attacker som kan fälla motståndare med ett slag. Attacker som Flare Blitz, Blaze Kick och Brave Bird ger den förmågan att skada mål och den kan göra det pålitligt tack vare sin anmärkningsvärda snabbhet.

Nackdelen med Blazikens brännande offensiv är att den har mindre än idealisk uthållighet om den inte kan säkra den tidiga knockouten.

2. Froakie, Frogadier & Greninja

Froakie kan vid första anblicken verka ofarlig, men med några utvecklingar växer dess kraft exponentiellt.

Greninja har inte bara den högsta hastighetsstatistiken av alla tidigare starter-Pokémon, utan den har också farligt höga Attack- och Special Attack-statistik. Även om Pokémon inte är otroligt unik i typen som Vatten/Mörk-typ, ger denna kombination ändå utmärkt täckning mot många olika motståndare.

Lägg till den dolda förmågan Protean, som ger STAB-skada på alla attacker, och Greninja blir ett offensivt kraftpaket med bländande snabbhet.

Greninja har också en otroligt unik form som kan erhållas genom speciella händelser som kallas Ash-Greninja. Detta återkallar en bindning som Ash Ketchum gjorde med sin Greninja i animeserien.

Denna form förbättrar dess Attack- och Speed-statistik ännu mer, vilket gör den till en av de mest effektiva Pokémon för att knocka ut en fiende med en enda träff i hela franchisen. Tack vare Protean, som täcker dess svagheter (beroende på attackanvändning), blir Greninja en absolut mästare när den används av en kunnig tränare.

1. Mudkip, Marshtomp & Swampert

Att återvända till en annan Generation III-starter, finns det verkligen inte mycket att ogilla med Mudkip/Marshtomp/Swampert.

Mer specifikt har Marshtomp och Swampert förmodligen den bästa typkombinationen av alla starters i spelserien hittills. Som Vatten/Mark-typ har Marshtomp och Swampert endast en elementsvaghet mot Grästyp-attacker och Pokémon.

För att förbättra sin stridskapacitet ännu mer har Swampert en enorm uthållighet och en attackstatistik som kan jämföras med Blaziken.

När Swampert är utrustad med förmågan Torrent, kommer sänkningen av dess enorma hälsotal med ett pris, då den får en 50% boost till sitt utbud av vattenbaserade attacker.

Swamperts Mega Evolution ger den tillgång till Swift Swim, vilket ökar dess Hastighetsstatistik i regnet. Detta gör Mega Swampert till en absolut dominator i alla aspekter, tack vare dess statistik och typ.

För att uttrycka det enkelt, är Mudkip så mycket mer än bara en meme, och Pokémontränare som kan använda Swampert på ett mästerligt sätt kan bevisa detta.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.