Fakta Om Pokémon Figurer

10 Mörka Fakta Om Pokémon Figurer

Även om Pokémon i allmänhet är en optimistisk serie, finns det flera mörka inslag i handlingen.

Pokémon var för många fans deras första introduktion till anime. De flesta vuxna minns hur de tittade på Pokémon och samlade sina favoritkort, och de flesta barn är lika besatta av Pokémon. Det är en franchise som är rolig för alla åldrar, men det betyder inte att den saknar mörka inslag.

Pokémon kanske är en anime- och videospelsserie om barn som fångar söta djur, men inte alla Pokémon-figurer är de oskyldiga följeslagare som folk tror att de är. Det finns många kusliga saker med Pokémon-franchisen som fans ofta ignorerar, vilket har ganska mörka konsekvenser för karaktärerna och deras Pokémon.

1. Pokémon är följeslagare och mat

De flesta Pokémon-figurer är sina tränares följeslagare, men alla Pokémon är inte skapade lika. Matprodukter skapade från Pokémon är alarmerande populära i Pokémon-världen. Mjölk från Pokémon Milktank verkar inte vara en stor sak med tanke på att det är en ko-liknande Pokémon, men människor är också kända för att äta ägg från en Chansey och till och med torkad Slowpoke-fena. Alla Pokémon som har oturen att vara havsbaserade, som Magikarp, är mer benägna att hamna på någons middagsbord än i en Pokémon-boll, vilket är ganska störande med tanke på hur intelligenta Pokémon är.

2.  Cubone bär sin moders skalle

De flesta är bekanta med Pokémon-figuren Cubone, men inte alla känner till dess störande bakgrund. Många antar att skallen på Cubones huvud är en del av djuret, men det är faktiskt en hjälm som Pokémonen väljer att bära. Men Cubone bär inte vilken slumpmässig skalle som helst. De bär faktiskt skallen från sin döda förälder. Denna information finns till och med i Cubones Pokédex-inlägg, så det är inte bara en historia som fansen har hittat på för karaktären, det är faktiskt kanon. Det faktum att varje Cubone bär skallen från sin döda förälder ger upphov till några skrämmande konsekvenser, särskilt eftersom det är oklart om de dog av naturliga orsaker.

3. Gengar dödar för nöjes skull

Som en spöktyp-Pokémon är Gengar redan ganska skrämmande. Den är känd för att spela spratt på tränare som befinner sig på mörka och hemsökta platser, men alla dess tricks är inte oskyldiga. Den som råkar gå vilse med en Gengar i närheten bör frukta för sitt liv.

Enligt Gengars Pokédex-inträde gillar denna Pokémon att förfölja sitt byte genom att förklä sig som deras skugga. Den som har oturen att hitta en Gengar i sin skugga kommer till slut att dödas av Pokémon-figuren. Med tanke på hur skrämmande det måste vara för den som dödas av en Gengar, är det förvånande att någon tränare skulle vilja ha denna Pokémon som följeslagare.

4. Phantump är de dödas ande

Phantump sticker ut som en förvånansvärt söt spök/gräs-typ Pokémon jämfört med sina mer skrämmande motsvarigheter. Men denna söta lilla varelse döljer en störande hemlighet i sina ursprung. Pokédex-posten för denna Pokémon-figur indikerar att Phantump faktiskt är anden av ett dött barn som gick vilse i skogen. Inte nog med att tanken på ett dött barn som besitter en trästubbe är illa nog, utan förekomsten av denna Pokémon i universum har några ganska mörka implikationer. Många barn måste ha hamnat vilse i skogen för att så många Phantumps ska existera.

5.  Kadabra var en gång människa

Kadabra verkar inte vara den typen av Pokémon som har en mörk historia, men det verkar som att även denna gulliga psykiska typ inte är immun mot den mörka sidan av Pokémon-franchisen. Enligt Kadabras Pokédex-post var denna Pokémon en gång en mänsklig pojke som förvandlades till Pokémon-figuren Kadabra. Hur detta inträffade är okänt, men tanken på att barn ute i världen slumpmässigt förvandlas till Pokémon och förlorar sina tidigare liv och minnen är ganska mörk.

6.  Pokemon är slavar

Pokémon ses som dessa perfekta kamrater som trivs med att leva sida vid sida med människor, men många fans har insett hur hemskt Pokémon-universumet skulle vara om det var verkligt. Inte bara tvingas Pokémon bort från sin naturliga miljö av människor, utan de tvingas också att slåss mot varandra. Även den första filmen, Pokémon: Filmen, tar upp problemet med Pokémon-figurernas underkastelse till människor. Eftersom serien är avsedd för barn, ignorerar den tanken att Pokémon kan vara slavar åt sina människor. Men detta faktum är ganska svårt att ignorera när Pokémon tvingas lämna sina hem och aldrig verkar gå med en tränare frivilligt. 

7.  Houndoom har den sämsta attacken

Houndoom ser ut som en gosig hundliknande Pokémon-figur, men dess eldattacker är mycket dödligare än vad människor inser. Dess Pokédex-inträde säger att när en skada orsakas av lågorna som Houndoom skjuter ut från sin mun kommer smärtan aldrig att försvinna. Att få en brännskada från en Houndoom är illa nog, men att veta att smärtan från den skadan kommer att följa en person eller Pokémon resten av deras liv är ganska alarmerande. Det är otroligt att tränare frivilligt använder Houndoom i strider när den kan orsaka en så förödande skada på deras motståndare.

8. En Charmander kan dödas av regn

Charmander är en av de mest igenkännliga Pokémon-figurerna förutom Pikachu, men även denna söta Pokémon har en mörk historia. Flamman på dess svans är inte bara för estetik, den håller faktiskt Pokémonen vid liv. Pokédexen anger tydligt att elden i slutet av dess svans indikerar hälsan och känslorna hos en Charmander. Om elden någonsin skulle slockna skulle Charmander dö. Tanken att en Charmanders liv hotas när det regnar är ganska skrämmande. Det är också förståeligt att Charmander är så svag mot vatten-typ Pokémon med tanke på att den kan dödas med en enkel vattenattack. 

9.  Spoink behöver röra på sig för att leva

Spoink är en söt grisliknande Pokémon-figur som rör sig med hjälp av sin fjäderliknande svans. Förutom det faktum att fjädern tillåter Spoink att röra sig, verkar det inte alls så viktigt. Men precis som många andra avslöjar Pokédex ett mörkare faktum om denna Pokémons fjäder. Ett Spoinks hjärtslag är kopplat till dess svans, vilket innebär att den kommer att dö om den slutar röra sig. Med tanke på att en Pokémon förlorar medvetandet varje gång den förlorar en Pokémon-strid, måste fans undra om de faktiskt dödar denna Pokémon-figur genom att tvinga den att delta i strider.

10.  Att titta på en Mimikyu kan orsaka förödande konsekvenser

Mimikyu är en ovanlig och något läskig Pokémon som väljer att förklä sig som Pikachu. Medan vissa kanske tror att Mimikyu helt enkelt är en beundrare av sina med-Pokémon, är anledningen till dess förklädnad mycket mörkare.

Tydligen är utseendet på denna Pokémon-figur så skrämmande att en vetenskapsman faktiskt dog av chock när de såg dess sanna ansikte. Det finns många läskiga Pokémon där ute, men konsekvenserna av vad som är dolt under Mimikyus förklädnad gör denna Pokémon till den en av de läskigaste.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.