Fakta Om Pokémon

100 Fakta Om Pokémon

Från Generation Z till Millennials har nästan alla hört talas om Pokémon - vissa värdesätter det till och med som sitt favoritspel eller favoritanime från barndomen. För att hjälpa dig att hylla den tidlöst populära Pokémon-franchisen, så presenterar vi här roliga fakta om Pokémon som kommer att sporra dig att uppskatta Pokémon på nytt.

1. Pikachu var inte den ursprungliga maskotten 

När vi pratar om Pokémon kan vi inte utelämna dess ikoniska maskot, Pikachu. Trots att denna Pokémon är känd som ansiktet utåt för franchisen, var Pikachu inte den ursprungliga maskotkandidaten.

På den tiden planerade skaparna att antingen ha Poliwhirl - Pokémon-skaparen Satoshi Tajiris favorit-Pokémon - eller Clefairy framträda i spetsen för Pokémons marknadsaktiviteter.

Poliwhirl blev berömt framställd som maskoten för Pokémon i en utgåva av TIME Magazine år 1999, medan Clefairy var den första Pokémonen för huvudpersonen i den första utgåvan av Pokémon-mangan.

Dock valde skaparna till slut Pikachu som franchisens representativa maskot då det var populärare än Poliwhirl och mer könsneutralt än den rosa Clefairy. 

2. Den första Pokémonen

Charmander, Bulbasaur och Squirtle var de ursprungliga tre start-Pokémonen, så man skulle anta att någon av dem skulle bära titeln som den första Pokémon som någonsin skapats. Men den äran tillkommer faktiskt Rhydon, som är nummer 112 i Pokédexen.

I motsats till sin nuvarande varierade samling av olika Pokémon-arter var franchisen ursprungligen avsedd att bara omfatta olika typer av dinosaurier, med startdinosaurie-Pokémon som Rhydon och Lapras. Varje Pokémon var utformad för att fylla ett specifikt syfte, som att transportera mänskliga karaktärer eller kämpa för deras räkning.

3. Världsrekord

Med sin enorma globala popularitet blev Pokémon krönta som den bäst säljande RPG-videospels-serien enligt Guinness världsrekord år 2021. Medan det är naturligt att karaktärer som förekommer i populära spel eller animeserier får berömmelse, befinner sig Pokémons karaktärer i en helt annan liga.

Vissa Pokémon innehar individuellt Guinness World Records. Till exempel var Greninja en gång den mest populära Pokémon enligt en popularitetsomröstning från 2016 bland 562 386 Pokémon-fans i Japan.

Andra Pokémon-rekordhållare inkluderar Cosmoem och Celesteela som de tyngsta Pokémonen.

4. Motsatta Pokédex-nummer

Eftersom huvudpersonen i Pokémon, Ash Ketchum, alltid är i konflikt med Team Rocket, är deras Pokémon naturligtvis inte heller vänliga mot varandra. De välkända ärkefienderna Meowth och Pikachu syns ofta i kamp mot varandra.

Meowth och Pikachus rivalitet framhävs ytterligare av deras motsatta Pokédex-nummer - Meowth är nummer 52 medan Pikachu är nummer 25.

5. Pikachus design

Med tanke på hur Pikachu ständigt skildras som i konflikt med Meowth, precis som Tom och Jerry i Tom och Jerry, tror många att Pikachus design är baserad på en mus. Dessutom refererade Tajiri en gång till Pikachu som en elektrisk mus och bekräftade därigenom fansens antaganden.

Emellertid förtydligade Atsuko Nishida, Pikachus skapare, att hon baserade den söta Pokémon-maskoten på en ekorre.

Enligt Nishida gav hon Pikachu förmågan att avge elektricitet från kinderna för att efterlikna ekorrars tendens att lagra mat i kinderna medan de äter.

6. Enzym döpt efter Pikachu

År 2008 upptäckte japanska forskare vid det nu nedlagda Osaka Bioscience Institute, en enzym som förbättrade signalöverföringen från ögat till hjärnan med upp till fyra gånger, vilket gjorde det möjligt för ögonen att bättre följa en rörlig objekt. Eftersom de påminde om Pikachus smidighet, gav forskarna det nyligen upptäckta enzymet namnet "Pikachurin".

7. Pikachu-Valuta

Pikachu finns med på 1-dollarssedlarna från Niue, ett självstyrande litet öland som fritt tar emot politiskt och militärt bistånd från Nya Zeeland. Niue präglade de Pokémon-tematiska sedlarna år 2001. Förutom Pikachu så syntes även andra populära Pokémon som Meowth, Bulbasaur och Charmander.

Även om sedlarna accepteras som laglig valuta, behåller och handlar många med dem som samlarobjekt på grund av deras sällsynthet.

8. Pokémon som delikatess

Eftersom Pokémon vanligtvis används för att strida för sin tränare är det lätt att glömma att de ursprungligen kommer från vildmarken. Det innebär att enligt kanon jagas vissa Pokémon som villebråd, medan andra faktiskt är rovdjur. Till exempel använder Slowpoke den söta sirapen som dess svans utsöndrar för att fiska efter mat.

På grund av sin söta svans äts Slowpokes som en delikatess av Pokémontränare i animeserien.

9. Slowpokes unikhet

Kanske på grund av sin sötsmakande svans har Slowpokes ett unikt utvecklingskrav: att framgångsrikt locka en specifik Pokémon att fästa sig vid sin svans. Mer specifikt behöver Slowpokes en annan Pokémon som kallas Shellder för att kontinuerligt bita i dess svans för att utvecklas till Slowbro.

Dock är den utvecklade versionen av Slowpoke i grunden en kombination av 2 separata Pokémon, vilket innebär att Slowpoke kan återgå till sitt ursprungliga tillstånd lika lätt som det utvecklas. Om Shellder på något sätt lossnar från Slowbro antingen av egen vilja eller till följd av en yttre påverkan, kommer Slowbro att återigen förvandlas till Slowpoke.

10. Poliwags design

De flesta fans vet att Poliwags design är baserad på ett grodyngel, men de tenderar också att avfärda karaktärens mest ikoniska egenskap - spiralen på dess mage - som en påhittad signatur tillagd av designern.

Tadpoles har faktiskt sina tunntarmar som visar sig som en spiral på deras mage.

Eftersom ett grodyngels mage är genomskinlig syns det spiralformade mönstret med blotta ögat.

11. Psyduck

Pokémon, precis som människor, föds med olika statistik och förbättras i olika takt. Men Misty, Pokémons kvinnliga huvudperson, äger en Psyduck som har en lägre än en genomsnittlig inlärningsförmåga.

Känd för sin bristande förmåga i strid i jämförelse med sina kamrater, behärskade Mistys Psyduck endast en av sina mest grundläggande färdigheter, Vattensprut, efter ungefär 942 avsnitt av den cirka 1 200 avsnitt långa serien. 

12. Kortaste och längsta Pokémonen

Höjdskillnader mellan 2 karaktärer betraktas vanligtvis som bedårande, men det är inte sant i en Pokémon-strid. Om den 10 cm långa Flabébé någonsin stred mot den 20 m långa Eternatus skulle de tävla om den längsta striden i historien.

Medan Eternatus, den längsta Pokémonen, har större chans att utföra ett dödligt anfall, kommer den ha svårt att upptäcka Flabébé, den kortaste Pokémonen, och utföra precisa attacker. Å andra sidan kan Flabébé lätt upptäcka Eternatus, men kommer att ha svårt att åstadkomma tillräckligt med skada.

13. Vissa Pokémon förökar sig både asexuellt och sexuellt

Precis som med djur i det verkliga livet kan Pokémon föröka sig antingen asexuellt eller sexuellt. Men vissa Pokémon med överlägsna egenskaper kan föröka sig både asexuellt och sexuellt. Ett exempel på en sådan unik Pokémon är Chansey, en normaltyp som bara finns i kvinnlig form.

När Chansey förökar sig asexuellt producerar den ett ägg som är en klon av sig själv. I situationer där en tränare låter en Chansey para sig med en Ditto, lägger Chansey ett ägg som kläcks till en annan Pokémon som kallas Happiny.

14. Dolly the Sheep

År 2011 kom The Pokémon Company med en design inspirerad av det berömda klonade fåret, Dolly the Sheep. Dock blev designen aldrig offentligt släppt då den internt avvisades på grund av oro över kontroverser.

Om designen hade förverkligats skulle Dolly the Sheep förmodligen ha haft en kloningsförmåga.

15. Mews klon

Som namnet antyder är Mewtwo en klon av Mew. Ändå är Mewtwo registrerad som nr 150 i Pokédex, medan Mew är nr 151.

Den till synes logiskt orimliga ordningen beror på att Mews existens bara var menad att avslöjas i de senare stadierna av Pokémon. För att förhindra att spelare upptäckte Mews existens för tidigt, var Mewtwo tvungen att registreras i Pokédex först.

Tyvärr dök Mew upp för tidigt i vissa spelares Pokémon-spel på grund av en bugg. Det fick utvecklarna att dra igång Legendary Pokémon Offer, där 20 utvalda spelare kunde skicka in sina spelkassetter för att få Mews data inmatad. 

16. Drowzees skicklighet

Inspirationen till olika animekaraktärer har hämtats från japansk folktro, och Pokémon är inget undantag. Drowzee, en Pokémon som ökänt slukar drömmar, fick sin unika förmåga inspirerad av det djur den liknar – en tapir.

I japansk folktro symboliserar tapirer "söta drömmar" eftersom det sägs att de äter mardrömmar. För att öka sina chanser till en god natts sömn, behåller vissa japanska människor en målning eller teckning av en tapir nära sin säng som en lyckobringande amulett som skyddar mot mardrömmar.

17. Inspirerad sv insekter

Hängivna fans kommer att veta att Pokémon faktiskt började som ett datorspel som kallades för Pocket Monsters: Red and Green.

Inspirerad av sin barndomshobby att fånga insekter, föreställde sig Pokémon-skaparen Tajiri ett spel där spelare kunde samla och byta olika Pokémon för att kontinuerligt utöka sina samlingar.

18. Tajiris idé nekades flera gånger om

Trots Pokémons nuvarande explosiva berömmelse blev det faktiskt flera gånger avvisat av Nintendo då cheferna ansåg att det var en alltför komplex och ogenomförbar idé. Om det inte vore för Shigeru Miyamoto, den allmänna chefen för Nintendo vid den tiden, kanske Pokémon inte hade fått chansen att skina och växa till en mediejätte.

På den tiden visade Miyamoto intresse för Tajiris förslag och presenterade personligen konceptet för Pokémon vid ett internt möte. Han fick sedan godkännande att gå vidare med förslaget, vilket hjälpte Tajiri att komma ett steg närmare att förverkliga Pokémon-datorspelet.

19. Animen avsedd som reklam

Strax efter att ha släppt Pocket Monsters: Red and Green år 1996 sände The Pokémon Company en animerad anpassning för att marknadsföra videospelet. Ursprungligen planerad för endast 1 säsong, blev animen så populär att företaget bestämde sig för att förlänga den.

Ingen kunde förvänta sig att Pokémon-animen skulle pågå i 25 säsonger och sedan fortsätta, och möjligen bli ännu populärare än själva spelet.

20. Inspirationen bakom Ash

I den japanska versionen av Pokémon går den manlige huvudpersonen under namnet Satoshi (サトシ), vilket råkar vara Tajiris förnamn. Det beror på att Satoshi går runt och samlar på sig och lär sig mer om olika Pokémon, precis som Tajiri gjorde med insekter när han var ung.

21. Hitmonlee och Hitmonchans japanska referenser

Ursprungligen utvecklade från samma bas-Pokémon, Tyrogue, är Hitmonlee och Hitmonchan stridstypens Pokémon som verkar utöva kampkonst. Eftersom Hitmonlee och Hitmonchan har stridsstilar som liknar människors, associerar Pokémon-fans vanligtvis Hitmonlee med Bruce Lee och Hitmonchan med Jackie Chan, vilket verkar ganska logiskt.

I den japanska versionen av Pokémon kallas dock Hitmonlee för Sawamura (サワムラ), vilket refererar till den japanske boxaren Tadashi Sawamura, som vann genom knockout i över 94% av sina matcher. Samtidigt kallas Hitmonchan för Ebiwara (エビワラ), vilket refererar till den japanske boxaren Hiroyuki Ebihara, som var världsmästare i flugvikt.

22. Magikarps signaturdrag

Magikarp, en vattenbaserad Pokémon, är ökänd för sin signaturförmåga "Splash", som får den stackars Pokémonen att flaxa framför fienden som en fisk precis tagen ur vattnet. Även om det är opraktiskt, så avbildar förmågans effekt realistiskt Magikarps maktlöshet mot fiender när den är bortkommen från sin naturliga vattenmiljö.

Dock tycker vissa Pokémon-fans att det är konstigt att även icke-vatten-Pokémon, som den normala typen Buneary, också besitter samma förmåga som Splash. Det visar sig att namnet på förmågan har blivit fel-översatt från japanska till engelska. Kallad "haneru" (はねる) på japanska, är förmågan mer korrekt översatt som "hoppa" eller "studsa".

23. Pokémons namn på engelska

Med tanke på att Pokémon härstammar från Japan kan engelsktalande personer frestas att uttala Pokémon mer japanskt, som "Po-keh-mon" istället för "Po-key-mon". Men här kommer kurvan: Pokémons fullständiga namn, Pocket Monsters (ポケットモンスター), härstammar helt från engelskan.

Nyckeln för att gissa om namnet på ett japanskt spel härstammar från japanska eller engelska är att titta på det japanska skriftsystemet som används. Det finns totalt 3 japanska skriftsystem - hiragana, katakana och kanji. Katakana ser mer vinkelräta ut än hiragana och används mer för utländska ord. I det här fallet är ポケットモンスター skrivet på katakana, vilket antyder att spelets namn kommer från ett främmande språk.

24. Pokémon-brunnslock i Japan

Det finns karaktärsbaserade Pokémon-brunnar utspridda över hela Japan. Varje brunns design matchar sin tilldelade prefektur. Till exempel har Tottori prefektur, känt för sina sanddyner, brunnar med marktypens Pokémon Alolan och Sandshrew.

Förutom att locka till sig besökare fungerar Pokémon-brunnarna även som PokéStops i det populära spelet Pokémon Go, där spelare kan hitta vilda Pokémon och slumpmässiga föremål.

25. Flera Pokémon är designade av en utlänning

År 2010, över ett decennium sedan Pokémon-animeserien började sändas, designade en icke-japansk skapare Pokémon-karaktärer för första gången. Den nämnda designern är James Turner, som skapade Pokémon som Gigantamax Gengar och Gigantamax Pikachu.

Även om Turner sedan dess har lämnat The Pokémon Company kan fans fortfarande se hans design i animeserien.

Tofflor Pokémon Gengar

26. Pikachus kön kan bestämmas utifrån dess svans

Om änden på svansen är lång och platt betyder det att det är en hane. Honans svans är formad som ett hjärta i spetsen. Men när de utvecklas till Raichu är deras svansar mer lika varandra.

27. Arcanine var ursprungligen tänkt att vara en legendarisk Pokémon

Det ursprungliga konceptet kombinerade det med de två legendariska fåglarna, Articuno och Zapdos. Dock övergavs idén och Moltres skapades för att fullborda trion.

28. Lavender Town bär på en mörk hemlighet

Lavender Town är platsen dit människor går för att begrava sina avlidna Pokémon. På grund av stämningen i staden har den fått rykte om sig att vara en av de läskigaste platserna i huvudspelen. Enligt legenden sägs det att musiken har orsakat att japanska barn har begått självmord på grund av att musiken har hypnotiserande och traumatiserande effekter.

29. Pokémon Gold och Silver var tänkta att vara de sista spelen

De huvudsakliga spelen var ursprungligen tänkta att avslutas med Gold och Silver-versionen. Dock bestämde Pokemon Company:s VD vid den tiden att de skulle ta en chansning och se om kommande spel skulle vara framgångsrika.

30. Ruby och Sapphire är de enda spelen som visar spelarens far

I alla tidigare spel är endast en mor närvarande. Men i Ruby och Sapphire introduceras en man vid namn Norman som spelarens far. Han är också gymledare.

31. Koffing och Wheezing hade ursprungligen olika namn

De var NY och LA, respektive. Detta var menat som en referens till mängden förorening som är känd i städerna New York och Los Angeles.

32. Pokémon är den näst bäst säljande franchisen genom tiderna

Trots sin stora popularitet fortsätter en titel att överträffa den här franchisen varje gång. Mario-franchisen är mycket mer populär jämfört med Pokémon när det gäller datorspel.

33. Pokémon är det enda datorspelet som har dykt upp på framsidan av TIME Magazine

Artikeln som talade om den populära japanska datorspelsserien diskuterade hur barn blev alltmer besatta av den. Även om själva artikeln kanske inte var en komplimang var det ändå en bra exponering för serien.

34. Det ursprungliga engelska namnet för Vulpix var Foxfire

Däremot, på grund av likheten med det populära webbläsaren Firefox i namnet, valde utvecklarna att stryka namnet och komma på ett nytt. Detta var också ett steg för att undvika eventuella stämningar som kunde ha uppstått.

35. Marill kan ändra sitt kön när den utvecklas

Könssförhållandet för honliga Azurill är 75%. Men när den utvecklas till Marill har den en 1 av 3 chanser att bli hankön. Könssförhållandet för Marill har alltid förblivit oförändrat, 50/50.

36. Pokémon var en gång människor

Enligt en legend i Sinnoh-folkberättelserna fanns det en gång i tiden då Pokémon och människor inte kunde skiljas åt. En annan folksaga hävdar att det fanns Pokémon som bytte skinn och som sedan förvandlades till människor.

37. Många japanska avsnitt nådde aldrig västerländska publiker

Detta berodde främst på censurfrågor angående vad som var lämpligt eller inte för barn i väst. Dessutom var det även problem med felaktiga översättningar.

38. Pokémon kan bevilja dig ett stipendium

Pokémon-stipendiet instiftades av Royal College of Art (RCA) i London. Om du kan ranka tillräckligt bra i turneringar antingen i samlarkortspelet eller i TV-spel kan du bli beviljad tillräckligt med pengar för ett stipendium. Båda tävlingarna hålls årligen och är mycket konkurrenskraftiga.

39. Smeargle kan använda nästan varje attack som finns i spelen

Du kan dock inte använda Technical Machines på den för att lära den eller ändra dess drag. Istället lär sig Smeargle varje drag den ser genom att använda Skiss. Efter att ha kopierat detta drag kan den behålla det för alltid och föra det vidare till andra Pokémon genom avel.

40. Wobbuffets kropp är inte dess kropp

De flesta Pokedex-anteckningar antyder att den huvudsakliga kroppen vi ser bara är en uppblåst lockelse. Den verkliga kroppen är den lilla svansen den gömmer när den blir attackerad. Kanske är det därför Wobbuffet bara kan blockera och avvisa fiendens attacker.

41. Zubat har inga ögon

Zubat är en fladdermus-Pokémon som förlitar sig på ekolokalisering, likt en riktig fladdermus. De finns vanligtvis i grottor eller mörka områden där de förblir tysta fram till solnedgången.

42. Det är möjligt att fiska inuti gymmen i Pokémon Red and Blue

Det kan du göra genom Rhydon-statyer som finns på gym från första generationen. Om du fiskar på dessa platser kommer du att stöta på en Magikarp. Spelare anser att detta är en av de mest underhållande felen i första generationens spel.

43. Svagheterna hos Psykiska Pokémon är baserade på vanliga rädslor

Trots att de var en av de mest övermäktiga Pokémon under första generationen har de ingen chans mot spöken, insekter och mörk-typer.

44. Eevee har det största antalet möjliga utvecklingar

Beroende på hur den uppfostras och tränas kan Eevee utvecklas till en av åtta möjliga utvecklingar. Detta inkluderar Vaporeon, Flareon, Jolteon, Umbreon, Espeon, Glaceon, Leafeon och den senaste tillskottet, Sylveon. Vissa utvecklingar kräver vissa förutsättningar, såsom ett utvecklingsföremål eller en känslomässig nivå.

45. Det mest värdefulla handelskortet är fortfarande det mest efterfrågade bland samlare

Om du var en av de lyckliga få som fortfarande har den första utgåvan av holografiska Charizard-kortet i gott skick, så har du tur. Inte bara är detta ett av de mest sällsynta korten i TCG, det har också ett värde på 55 000 dollar eller mer.

46. Charmander har det längsta namnet av alla icke utvecklade start-Pokémon

Alla andra starters har nio eller färre bokstäver i sina namn.

47. Ivysaur är den enda gräs-gift-evolutionen i andra stadiet som inte kräver ett föremål för att nå sin slutliga form

Andra Gräs/Gift-typ Pokémon i Kanto-regionen kräver en speciell sten för att nå sin slutliga eller alternativa form. Ett exempel på detta är att få Gloom att utvecklas till Bellossom.

48. Spearow är färgblind

I det allra första avsnittet av animeserien "Jag väljer dig" finns det en scen där en Spearow jagar Pikachu för att attackera den. Utsikten ses genom Spearows ögon och är i svartvit färg.

49. Mönstret som återfinns på bröstet av en Arbok varierar beroende på vilken region du hittar den i

Olika mönster återfinns i varje region av Pokémon-världen. Vid släppet av Gen VII finns det totalt 20 kända mönster som har släppts. Dock har endast tre av dessa mönster någonsin dykt upp i huvudspelen.

50. Nidoran (hona) kan para sig, men dess utvecklingar kan inte göra det

Även om dess föregångare kan para sig, kan varken Nidorina eller Nidoqueen göra det. Å andra sidan kan Nidorino och Nidoking para sig. Detta gör Nidorina och Nidoqueen till de enda två Pokémon som inte kan para sig alls.

Pokémon Mjukisdjur Wigglytuff

51. Wigglytuffs kropp är flexibel

Enligt Pokedexen kan den blåsa upp sig genom att andas in djupt utan några gränser. När den är uppblåst, studsar den lätt framåt som en ballong. Det sägs också att dess päls är otroligt mjuk och fluffig.

52. Parasect är den enda Pokémon med en Pokédex-postering som har kopplingar till den verkliga världen

Beskrivningen i Pokémon Stadium-antologin hävdar att Parasect är en insektvärd som kontrolleras av svampar som sprider giftiga sporer. Dessa sporer sägs också ha använts för medicinska ändamål i Kina.

53. Enligt Alolan Pokédex-anteckningen blir Alolan Dugtrios dyrkade

I Alola-regionen betraktas Dugtrio som en inkarnerad kvinnlig gudom för landet. Det är därför de beundras och tas om hand på ett lyxigt sätt. I Sun- and Moon-animen kan man se en Alolan Dugtrio som en stjärnaktör i en populär detektivserie.

54. Venonats stora ögon är en klunga av mindre ögon

Det här sägs ta inspiration från husflugornas ögon. På natten lockas Venonat av ljus.

55. Mistys Psyduck behövde 942 avsnitt för att använda "Water Gun"

Detta gör det till den längsta tid en Pokémon någonsin har tagit för att lära sig och använda en rörelse korrekt.

56. Golduck är en vattentyp men kan använda psykisk typ-attacker

Det är därför människor ifrågasätter varför Golduck inte utvecklas till en Pokémon med dubbeltyp istället. Det har dock avslöjats att Golduck bara kan använda psykiska attacker genom avel och ingen annan metod. TMs kan inte användas för att lära Golduck några psykiska attacker.

57. Primeape är anledningen till uppfinningen av Pokémonbollar

Pokeballen uppfanns för att kunna tämja vilda bestar. Uppfinningen av den första Pokémonbollen ägde rum i Johto-regionen där aprikoser växer. Med tiden användes flera olika material för att tillverka starkare Pokémonbollar, såsom Ultra Ball och Safariball.

58. Machoke har ett personlighetsproblem

Enligt den officiella Pokémon-handboken tycker Machoke för mycket om sin kropp och är alltid för upptagen med att titta i spegeln för att träna. Men i Pokémon Stadium står det att trots sin stora fysiska styrka förblir Machoke ödmjuk.

59. Abra och Kadabra hade ursprungligen olika namn

De var ursprungligen döpta till Hocus och Pocus respektive. Detta hölls kvar tills sista minuten då ändringar gjordes efter Pokemon Red and Blue English beta.

60. Poliwhirls konstverk är konsekvent inkonsekvent

Detta är huvudsakligen med dess händer. Vissa konstverk avbildar dess händer som vantar utan fingrar, medan andra har designat dess handskar med separata fingrar.

61. Victreebellen tillhörande James är speciell

Team Rockets James reser tillsammans med sin Victreebell på flera uppdrag under serien. En intressant faktum om denna Pokémon är att det är den enda Pokémon som James någonsin har stridit mot innan han fångade den.

62. Tentacool är vatten

Enligt Pokedex-anteckningen för Ultra Moon består Tentacools kropp av 99% vatten. De återstående 1% av dess kropp innehåller organet som producerar dess gift.

63. Tentacruels ålder kan bestämmas genom dess tentakler

Pokédexen säger att en Tentacruel ursprungligen kommer att ha över 80 giftiga tentakler. Men ju längre den lever, desto färre tentakler kommer den att ha.

64. Golem kan inte hittas i Pokemon Red, Blue och Yellow

Många spelare har uttalat att det enda sättet att skaffa en Golem i spelet är om en Graveler blir tradad till dig. Denna existens bekräftas i handlingen där en icke-spelarstyrd karaktär hintar åt dig genom att berätta att han precis fått sin väns Graveler.

65. Ponyta kan hoppa över otroliga höjder

I Pokémon Stadium står det att Ponyta utan problem kan hoppa över Eiffeltornet med ett enda gigantiskt språng. Dess ben är kraftfulla och dess hovar beskrivs också som tio gånger starkare än diamanter.

66. Rapidash har enastående hastigheter

När Rapidash står stilla kan den springa i full fart inom tio steg. Enligt Pokédex är denna hastighet ungefär 240 km/h.

67. Slowpoke har unika statistik

Denna Pokémon är den enda vars National Dex-nummer är samma som dess vikt i pund när man avrundar nedåt.

68. Doduo har vingar

Enligt dess Pokédex-inträde i Pokémon Yellow beskrivs Doduo ha svårigheter att flyga på grund av sina korta vingar. Istället använder den sina korta ben för att springa i höga hastigheter med sina utvecklade ben. Dock syns inga synliga vingar på dess kropp, vilket antyder att de kanske är dolda.

69. Farfetch'd var ursprungligen skapad för att ha en utvecklingsform

Enligt de ursprungliga datainmatningarna var dess evolutionära form avsedd att se mer feminin ut och liknade en svan. Denna Pokémon kallades Madame.

70. Dodrio springer långsammare än sin pre-evolutionära form

Enligt flera Pokedex-anteckningar är Dodrios topphastighet 60 km/h medan Doduo kan springa i 95 km/h. Dock har den fortfarande en högre grundhastighet.

71. Seel är täckt av ljusblå päls

De älskar också extremt kalla temperaturer och kan stå emot miljöer på -40 grader celsius. Seels hud är också tjock och tålig, vilket hjälper den att vara aktiv i de kallaste temperaturerna.

72. Ghastly-utvecklingsfamiljen är svag mot Mörk-typens attacker

Ghastly, Haunter och Gengar är de enda Poison-typens Pokémon som är svaga mot Mörk-typens attacker. Detta är konstigt med tanke på deras unika typkombination.

73. Haunter har flest skrikförändringar genom hela serien

Haunters rop förändras genom Gen II, III och VI. De flesta Pokémon-rop förändras antingen bara en eller två gånger, eller inte alls.

74. Muk kan hittas i kraftverket i Pokémon Yellow

Detta hänvisar till hur anime-huvudpersonen Ash hittade sin Muk. Detta är passande eftersom Pokemon Yellow gjordes baserat på animen.

75. Cloyster har ett nästan oförstörbart skal

Dess skal sägs vara hårdare än diamanter och kan stå emot en attack med missiler. Cloyster använder också taggarna på sitt skal för att sticka sina motståndare.

Fingerhållare Mobil Squirtle Pokémon

76. Exeggcute har flest antal huvuden bland alla andra Pokémon

Denna Pokémon har totalt sex huvuden trots att den bara är en klunga av ägg.

77. Cubone har inte en Alolan-form

Endast Marowak har sin egna Alolan-form. Alolan Marowak är också den enda dubbeltypade Pokemon med en föregångare som inte delar dess typ. Alolan Marowak är en spöke-eld typ Pokemon.

78. Kingler kan endast erhållas genom fiske i Pokémon Yellow

Detta är också en annan referens till animen. Du kan fånga en Kingler genom att fiska på Väg 25.

79. Hitmonlee och Hitmonchan var inte ursprungligen relaterade i en evolutionär familj

Detta var fram till dess att Tyrogue introducerades i spelet, vilket kan utvecklas till antingen den ena eller den andra. En annan evolutionär form för Tyrogue lades till med utgivningen av Hitmontop senare.

80. Hitmonchan är en boxare med röda handskar

Dock är dess blanka förändring en boxare med blå handskar. Detta antas ha referenser till de traditionella röda och blå hörnen som används i boxningsmatcher.

81. Koffings ursprung

Det finns många historier bakom ursprunget till denna Gift-typ av Pokémon. I animen sades det att den först upptäcktes i ett offentligt badhus. Men i samlarkortspelet upptäcktes den i en vapenfabrik.

82. Starmie är en utomjording

Enligt Pokedexen har den en geometrisk kropp som är ovanlig i Kanto-regionen. Lokalbefolkningen misstänker att på grund av sin kropp kommer den inte från denna jord. Dess sju-färgade kärna kan också vara ytterligare stöd för denna teori.

83. Electabuzz har sex fingrar på varje hand

Det här framställs så i Pokémon Stadium och inget annat huvudspel. Dock, i animen, TCG och varje annat spel, syns den här Pokémonen med fem fingrar på varje hand.

84. Scyther och Scizor har samma totala basstatistik

Detta gör den till den enda för-utvecklade Pokémon som har samma totala basstats som sin utveckling. Detta strider också mot idén att Pokemon förväntas bli starkare vid evolution.

85. Electabuzz har sex fingrar på varje hand

Det återges på detta sätt i Pokémon Stadium och inget annat huvudspel. Dock ses denna Pokémon med fem fingrar på varje hand i animen, TCG och alla andra spel.

86. Lapras är den enda Pokémonen i animeserien som visar tecken på fysisk mognad

När Ash återförenades med sitt Lapras i Johto-sagan, kände han inte igen Lapras omedelbart. Detta berodde på att Lapras hade visat fysiska tecken på tillväxt och åldrande, vilket fick Ash att tro att det var en annan Lapras.

87. Kabuto är en Pokémon som återuppväcks från en fossil

Många Pokedex-anteckningar påstår att man i extremt sällsynta fall har funnit Kabuto som fortfarande lever idag.

88. Omanytes ursprungliga namn var "Ess"

Detta handlade om det franska ordet som översätts till en snigel.

89. Porygon är den enda Pokémon som enbart utvecklas genom handel

Första gången sker genom evolution medan du håller en uppgraderingsföremål för att förvandla den till Porygon 2. För att förvandla den till Porygon Z måste du handla den igen med en Dubius-skiva i handen.

90. Dragonite kan flyga dubbelt så fort som ljudets hastighet

Flera Pokédex-anteckningar säger att Dragonite kan flyga runt jorden på bara 16 timmar. Om vi skulle använda mätningarna av själva jorden innebär det att den kan flyga i en hastighet av 2400 km/h. Denna hastighet är dubbelt så snabb som ljudets hastighet.

91. Mewtwo har en födelsedag

Den firas den 6 februari vilket markerar dagen för dess skapande. Dessutom är födelsedagen för The Pokémon Company den 27 februari.

92. Turtwig har den lägsta grundhastighetsstatistiken bland starter-Pokémon

Detta är mycket passande eftersom Turtwig är baserad på en sköldpadda för sin design. Dess utvecklingsformer Grotle och Torterra är baserade på den mytiska sköldpaddan som kallas för 'Världssköldpaddan'. Denna sköldpadda är känd för att bära världar på ryggen av sitt skal, därav dess design.

93. Kricketots design är starkt inspirerad av musikaliska teman

Dess bröst och krage liknar dem på en dirigents rock. Samtidigt kan dess bröst även symbolisera strängarna på ett instrument, som en violin till exempel. Dess horn liknar också dem på en fonograf, vilket var en av de första apparaterna som användes för att spela in och återge ljud.

94. Luxray sägs ha förmågan att se igenom objekt

Luxray är främst inspirerad av lodjuret. I europeisk mytologi har denna varelse också samma förmåga. Detta kan också vara anledningen till att ordet "x-ray" kan hittas i Luxray.

95. Eldtypens Pokémon orsakar mest skada

Jämfört med alla andra Pokémon-typer, orsakar eldtypens Pokémon och attacker mest skada. Detta är ännu effektivare när starkt solljus finns på slagfältet. Men när det regnar på slagfältet blir eldtypens Pokémon minst effektiva med sina attacker.

96. Professor Oak var en gång mästaren på Indigo Plateau

Detta bekräftas av Pokémon Adventures-mangan. Vad gäller spelen har alla på något sätt i Pallet Town varit mästare vid någon tidpunkt. Detta inkluderar även Blue och Red.

97. Cresselias kropp består av tre färger

Detta inkluderar magenta, gul och cyan, vilka även är de tre subtraktiva färgerna. Detta är märkligt eftersom Cresselia är baserad på månen som reflekterar ljuset från solen för att skapa månsken. De tre färgerna delas även av de tre sjövaktarna Uxie, Mesprite och Azelf.

98. Polteageist har två olika former

Denna art lever i antika tekannor som många finner mycket värdefulla. Dock är de flesta kannorna som Polteageist bosätter sig i förfalskningar. I sällsynta fall kan äkta kannor hittas och dessa kan avgöras genom sigillet i den inre kanten på bottenkannan när den är i Dynamax-läge. Båda dessa former har även sina unika Pokédex-anteckningar och utvecklingar.

99. Varje Pokémon-mästare har en bekräftad släkting i spelen

Detta har visat sig vara sant för alla utom Diantha. Blått är relaterat till Professor Oak, Lance är relaterad till Claire, och Steven är relaterad till Mr. Stone, osv.

100. Oshawott-utvecklingsfamiljen var den svåraste att designa

Detta uttalande gjordes av Ken Sugimori, som senare kom överens med sitt team om att hålla sig till sjölejon- och utterteman. Evolutionsdesignen baserades på djur de hittade på akvariet som de besökte för att få inspiration.

Halsband Pokémon Oshawott

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.