Pokémon Horizons: The Series Fakta

Allt Du Behöver Veta Om Pokémon Horizons: The Series

Kan den nya serien "fånga dem alla" efter Ash Ketchums exodus?

En ny era gryr för Pokémon-franchisen. Det otänkbara sker. Efter att ha fullbordat sin resa för att bli en Pokémon-mästare, som sträckte sig över 26 år, kommer Ash Ketchum och hans trogna vän Pikachu att säga adjö till sina älskade fans. Huvudpersonen, en tioårig protagonist för världens största anime, ger sig ut på ett nytt äventyr för att finna den sanna innebörden av att vara en Pokémon-mästare, men vi kommer inte att följa med honom på hans nästa äventyr. Istället kommer Pokémon-animen att fortsätta med en ny berättelse, med två nya hjältar som tar över efter Ash.

Pokémon Horizons: The Series är det nästa kapitel i Pokémons historia. Denna serie utspelar sig i samma tidslinje som Pokémon Ultimate Journeys: The Series, som omfattar Ashs sista äventyr och ett fint avsked till Team Rocket. Den nya serien kommer att introducera oss för Liko, en ung flicka med en Sprigatito, och Roy, en ung pojke med en Fuecoco, som kommer att vara de dubbla huvudfokusen i den kommande animen. Pokémon Horizons kommer att utspela sig i regionen Paldea, inspirerad av den Iberiska halvön, som omfattar Spanien, Portugal och Andorra. Paldea introducerades i de senaste Pokémon-spelen, Scarlett och Violett, så var beredd på att träffa en mängd nya Pokémon och leta efter referenser från spelen. Här är allt vi vet om Pokémon Horizons: The Series.

Pokémon Mjukisdjur Pikachu

1. Vad handlar Pokémon Horizons: The Series om?

Pokémon Horizons: The Series startar precis där Ash tar farväl av sin mamma och sina fans i Kanto-regionen. Liko, som kommer från Paldea, har börjat på Indigo Academy, en internatskola i Kanto, och håller på att skaffa vänner. Hon äger ett mystiskt hänge som har ärvts från hennes mormor och som verkar besitta en hemlig kraft. Hon träffar sin första Pokémon, en söt liten Sprigatito, en grästyp-startare från Paldea.

Roy, som bor i Kanto, är redo att börja sitt äventyr med sin Fuecoco, en eldtyp-startare från Paldea. Han äger också ett unikt föremål, en mystisk Pokéboll med steampunk-design. Ödet för samman duon när de möter Friede, en Pokémon-professor, och hans partner Kapten Pikachu för att ge sig ut på en resa för att utforska den ständigt växande och mystiska världen av Pokémon.

Den officiella sammanfattningen av Pokémon Horizons: The Series, som släpptes av The Pokémon Company International, lyder:

I "Pokémon Horizons: The Series" kommer de dubbla huvudpersonerna Liko, vars partner-Pokémon är Sprigatito, och Roy att stöta på många karaktärer under sin resa, inklusive en grupp ledd av Friede och Kapten Pikachu som kallas för Rising Volt Tacklers. Resande över Pokémon-världen med ett luftskepp inkluderar Rising Volt Tacklers Orla, som gillar mekaniskt och elektriskt arbete och som är följd av sitt partner-Pokémon Metagross; Murdock, som är skicklig på matlagning och hans partner-Pokémon Rockruff; Mollie, som specialiserar sig på vårdande behandlingar och hennes partner-Pokémon Chansey; och Ludlow. Liko och Roy kommer även att stöta på Amethio, som följs av sin partner-Pokémon Ceruledge och tillhör en organisation som kallas för Explorers, samt en populär streamer känd som Nidothing.

2. Har Pokémon Horizons: The Series ett releasedatum?

Premiärdatumet för Pokémon Horizons: The Series närmar sig snabbt; det meddelades i den officiella trailern tidigare i vår. Den japanska versionen av den kommande Pocket Monsters-animen släpptes den 14 april 2023, med ett särskilt pilotavsnitt på en timme. Det finns dock ingen information om premiärdatumet för den engelska dubbningen, som vanligtvis kommer några sex månader efter den ursprungliga premiären.

3. Finns det en trailer för Pokémon Horizons: The Series?

Den fullständiga officiella trailern för Pokémon Horizons: The Series släpptes den 24 mars 2023 och har fått mycket uppmärksamhet från fans världen över. Du kan se trailern här nedanför:

Trailern börjar med en kort glimt av Liko och hennes unika hänge. Hänget har mystiska krafter; dess form liknar symbolen som används för fenomenet Terastallize, introducerat i det nionde generationens spelet Pokémon Scarlet and Violet, där en Pokémon täcks av ett kristallint ämne och tilldelas speciella förmågor. Och Likos hänge terastallizar inte bara vilken Pokémon som helst. Som vi ser senare i trailern når dess kraft högt ovanför molnen till den legendariska Pokémonen Rayquaza, en skinande variant som är extremt sällsynt.

Vi ser också Roy ge sig ut på sin resa med sin mystiska Pokémonboll, som påminner om samma mysterium med G.S.-bollen från den äldre animen. Friede och hans besättning, tillsammans med Kapten Pikachu, ansluter också, och Amethio, som av någon anledning jagar Liko för hennes hänge med sin partner-Pokémon Ceruledge. Det verkar emellertid som att den första episoden kommer att utveckla Likos historia mer än Roys, vilket får oss att undra om Roy också kommer att få en timmeslång episod efter pilotavsnittet.

4. Vilka är de nya karaktärerna i Pokémon Horizons: The Series?

Pokémon Horizons: The Series introducerar oss för många nya karaktärer med sina egna ambitioner. De japanska röstskådespelarna för några av dem har blivit tillkännagivna, och bara Ikue Ōtani, som ger röst åt Pikachu både i japanska och engelska dubbningar, fortsätter från den ursprungliga serien. Röstskådespelarna för den engelska dubbningen har ännu inte blivit tillkännagivna.

Liko, seriens kvinnliga huvudperson, blir röstad av Minori Suzuki. Hon kommer från Paldea och ger sig ut på en resa tillsammans med sin Sprigatito för att lära sig mer om sitt mystiska hänge, som verkar ha speciella krafter.

Roy, den manliga huvudrollen i showen, spelas av Yuka Terasaki. Han äger en mystisk mekanisk Pokémonboll och påbörjar också sin resa, precis som Liko, med sin nya partner, Fuecoco.

Friede är en Pokémon-professor och ledaren för gruppen som kallas Rising Volt Tacklers. Taku Yashiro ger röst åt honom. Friede och hans grupp kommer i huvudsak att guida och stödja de två huvudpersonerna, på liknande sätt som Brock, Misty eller Professor Oak gjorde för Ash.

Friedes besättning består av Orla, en sorts mekaniker, spelad av Ayane Sakura, Mollie, besättningens läkare, porträtterad av Kei Shindō. Murdock, den medelålders kocken som röstas av Kenta Miyake, och den mystiska gamla fiskaren vid namn Ludlow, spelad av Ikkyū Juku.

Likos förföljare från trailern, Amethio, är medlem i en mystisk organisation som kallas Explorers. De verkar ha ett speciellt intresse för Likos hängsmycke. Shun Horie ger röst åt Amethio.

Amethio åtföljs av ytterligare två medlemmar i Utforskarna, Zir och Conia, som röstas av Kohsuke Tanabe och Arisa Shida, respektive. Det är intressant att notera att alla tre medlemmar i gruppen är uppkallade efter värdefulla kristallstenar (det vill säga Ametist och Zirkonia), vilket tyder på en märklig koppling mellan deras organisation och Likos halsband.

5. Kommer Ash att dyka upp i Pokémon Horizons: The Series?

Även om Ash följer en annan väg för tillfället kommer han definitivt att återvända i framtiden, vilket bekräftats av Pokémon-animationsregissören Kunihiko Yuyama. I en intervju med Otomedia-tidningen i vårens 2023-nummer (via Dogasu) sa Yuyama att Ash kommer att återvända i framtiden. Det kan dock inte sägas med säkerhet om han kommer att återvända i Pokémon Horizons: The Series. Det finns flera möjligheter, som en film eller en spinoff-serie, där allas favorit-Pokémon-mästare kan göra en återkomst.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.