Pokémon Grästyper Fakta

De Bästa Pokémon-Starters Av Grästyp

Var står du när det gäller Pokémon-Starters Av Grästyp? För att hjälpa dig att bestämma kommer vi att rangordna dem från alla generationer.

När det kommer till att välja en starter i Pokémon verkar Grästypen ofta bli överglänst av sina motparter. I många fall tar Eld- eller Vattentyperna all uppmärksamhet. Trots att Gräs-starters har några av de bästa designerna, verkar det bara som att Vatten- eller Eld-alternativen är det mer naturliga valet för de flesta tränare.

Men räkna inte bort Grästypen ännu! Många av dem fyller några intressanta funktioner som ingen annan Pokémon kan. Så låt oss titta på vilken starter som sticker ut och vilka vi kommer att lämna utanför.

9. Chikorita, Bayleef & Meganium

Så mycket som vissa fans kanske älskar Chikorita är den smärtsamma sanningen att denna utvecklingslinje helt enkelt inte mäter sig väl när man jämför den med andra Gräs-starters. Medan de andra utmärker sig på vissa statistikområden eller strategier är Meganium mestadels välbalanserad. Men det leder till dess undergång.

Även om den utmärker sig inom Försvar och Speciellt Försvar finns det många andra Gräs-typer som är bättre på det, som Tangrowth, Ferrothorn eller Roserade. Dessutom är Chikorita-linjen ganska dålig i spelet med majoriteten av Gymledare och Elitfyra som orsakar mycket effektiv skada. Som tur är kan du uppleva Meganium i New Pokemon Snap där dess enda uppgift är att se bra ut.

8. Treecko, Grovyle & Sceptile

Generation tre hade några riktigt bra starter-Pokémon. Blaziken tog den brandkämpande typen i framkant och rev upp konkurrensen med Speed Boost. Samtidigt har Swampert en av de bästa dubbeltyperna i spelet och bara en svaghet. Slutligen finns även Sceptile där.

Sceptile har mycket att erbjuda. Dess design är fantastisk, och den har underbar Speed och Special Attack. Men efter att du har slagit Roxanne måste Sceptile möta mycket motstånd med en eldgymsledare, ett flyggym, en ismedlem i Elite Four, och ett elektriskt gym fyllt med stålkrypskyttar. I tävlingssammanhang finns det många Pokémon som rör sig snabbare och som slår hårdare.

7. Sprigatito, Floragato & Meowscarada

När Sprigatito introducerades för Scarlet & Violet, blev hela internet besatt av dess gullighet. Kärleksfullt kallad "Weed Cat", blev Sprigatito snabbt en favorit hos fansen. Det är bara synd att dess popularitet förmodligen inte kommer att översättas till mycket framgång i strid.

Meowscarada är en otroligt snabb fysisk angripare med 123 basfart och 110 attack. Dock hindras detta av dess bräcklighet kombinerat med dess katastrofala Gräs/Mörk-typning. Det innebär att den har hela sju svagheter, inklusive en 4x svaghet mot Insekt. För att göra saken värre har hela Sprigatito-linjen inte många fördelar mot huvudtränarna i spelet. Meowscaradas mest spännande möjlighet är dess gömda förmåga Protean, men den har försvagats och fungerar endast en gång per byte.

6. Rowlet, Dartrix & Decidueye/Hisuian Decidueye

Om du letar efter en intressant kombination kan Rowlet kanske vara grässtarten för dig. Ett sällsynt fall bland starterna är att Rowlet faktiskt börjar som Gräs/Flygande-typ. Men när den utvecklas till Decidueye byter den till Gräs/Spöke-typ. Även om detta ger den en mängd intressanta immuniteter och resistenser, översätts det inte riktigt till framgång för Decidueye i spelet eller i tävlingssammanhang.

Man förväntar sig att Decidueye ska vara snabb baserat på dess design, men den är faktiskt ganska långsam. Och resten av dess statistik är inte särskilt imponerande. Det gör den till en hyfsad blandad angripare, men det är inget att hymla om. Dock är dess Hisuian-form från Pokémon Legends: Arceus intressant eftersom den ändrar sig till Gräs/Kamp-typ och får den dolda förmågan Scrappy, vilket innebär att den kan träffa Spöktyper med sina Kampattacker. Men detta är till priset av att den är ännu långsammare än sin vanliga form. Båda formerna har fantastiska designer, men det finns gott om alternativ som gör deras jobb bättre.

Pokémon Mjukisdjur Rowlet

5. Turtwig, Grotle & Torterra

Något att titta på när man väljer en starter är om den utvecklas till en dubbeltyp tillsammans med någon av sina två utvecklingar. Detta kan ge det aktuella Pokémonet några användbara fördelar och attacker senare i spelet. Turtwig råkar vara en av dessa starters. Och vilken typ den har!

Torterra är en Gräs/Jord-typ som är perfekt för sin höga Attack-statistik. Dessutom har Torterra hög HP och försvar. Att vara både Gräs- och Jord-typ gör att den är immun mot Elektriska typer, men Torterra är extremt mottaglig för Is-typer. Det innebär att Candice kommer vara ett problem i spelet och svår i tävlingsmiljö då varje lag kommer ha en Is-attack. Men om du vill ha en kraftfull fysisk angripare så kan du göra mycket sämre val.

4. Snivy, Servine & Serperior

Serperior verkar som att det inte borde fungera. Den har bra hastighet, anständiga försvar och mediokra allt annat. Men dess udda dragpool och förmågan Contrary ger den en unik strategi. Sätt upp Substitute, använd Leaf Storm för att göra skada och fördubbla dess Special Attack, och paralysera fiender med Glare. Det ger Serperior en rolig nisch i tävlingssammanhang.

Men detta översätts inte bra i spelet. Alla fem av dess svagheter dyker upp som en Gym-strid i Black och White samt deras uppföljare. För att göra det hela ännu värre använder mästaren Alder den Bug/Fire-typade Volcarona. Om du väljer Snivy som din starter kommer du att ha kul, men det kommer vara en tuff kamp.

3. Grookey, Thwackey & Rillaboom

När start-Pokémonen för Sword and Shield annonserades verkade det som att de alla skulle vara lika användbara i spelet och att Scorbunny skulle vara mest konkurrenskraftig med sin Libero-förmåga. Medan det första visade sig vara sant, visade det sig att Rillaboom skulle bli en kraft att räkna med efter Isle of Armor DLC och införandet av Grassy Glide.

Men saker har förändrats och Rillaboom har inte längre tillgång till det draget som gjorde den såpass populär. Till råga på allt har det förlorat många av sina täckningsdrag som gjorde den så starkt. Det är fortfarande en kraftfull Pokémon med drag som Wood Hammer, Drum Beating, Drain Punch, U-Turn och Fake Out, men förlusten av vissa drag kan verkligen kännas. Rillaboom har fortfarande en fantastisk design och kommer vara tillräckligt bra för att spela i spelet, men dess dagar inom den konkurrens-inriktade spelvärlden är förmodligen räknade.

2. Chespin, Quilladin & Chesnaught

Chespin kan vara den mest underskattade startaren på denna lista. Trots att den ser konstig ut, är det inte ett bra tecken på vad Chespin kan göra. Med sin utveckling till Chesnaught på nivå 36, cementerar Chespin sitt fall för att vara bland de bästa gräs-startaren i spelet.

Chesnaught är en gräs/kamp-typ, vilket ger den sex svagheter och sex motstånd. Men dess förmåga Bulletproof och tillgång till Spiky Shield gör den till ett defensivt kraftverk som är perfekt för att sätta upp Spikes. Den kan också hålla sig själv vid liv med drag som Leech Seed, Synthesis och Drain Punch. Tyvärr blir det svårare att hålla uppe detta i spelet när majoriteten av Gym-ledarna och Elitfyran lätt kan förstöra den. 

1. Bulbasaur, Ivysaur & Venusaur

Den bästa av de bästa, Bulbasaur är också nummer ett i Pokédexen. Bulbasaur börjar som Gräs/Gift och behåller dessa typer när den utvecklas till Ivysaur och slutligen Venusaur. Det ger den en fördel över fyra gym och Lorelei, med undantag för Jynx, men det slutar inte där!

Venusaur är lätt en av de bästa Sun-sweepers i Pokémon, även utan sin Gigantamax-form, på grund av sin gömda förmåga Chlorophyll. Och om du känner dig extra nostalgisk kan du skapa en kraftig variant med dess Mega Evolution som har Thick Fat, vilket tar bort två av dess största svagheter. Kombinera detta med Growth, och du har en av de farligaste Gräs-typerna genom tiderna.

Kruka Pokémon Bulbasaur

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.