Pokémon Eldtyp Fakta

De Bästa Pokémon-Starters Av Eldtyp

Är du ett klassiskt Charmander-fan eller tycker du att den bedårande Fennekin är bättre? Här rankar vi De Bästa Pokémon-Starters Av Eldtyp.

Att välja ut en start-Pokémon kan vara ett svårt val för vissa tränare. I enkla termer beror det på vad spelaren själv förderar. Och det finns tillräckligt många kategorier för att få en att bli snurrig. Är det en specifik typ? Spelar designen en stor roll i valet? Ska den kunna utföra starka attacker eller klara av att ta emot mycket stryk?

Olika tränare har olika preferenser, och även om det i stort sett innebär att allt är möjligt, har eldtyps-starters alltid varit ett populärt val, särskilt eftersom det är en ganska ovanlig typ från början. Om du är osäker, välj en eld-starter. Och om du vill veta vilken som är den bästa av de bästa, läs vidare.

9. Tepig, Pignite & Emboar

Emboar har aldrig njutit av stjärnstatus. Visst har den sina fans. Varje Pokémon har sina fans. Men även fansen måste veta att när det gäller ren popularitetstävling, kommer de alltid att vara i minoritet. Även Tepig, den första i linjen, möttes inte med särskilt stor entusiasm - de andra Unovan-startarna, söta Oshawott och fräcka Snivy, var de omedelbara favoriterna här.

Dessutom är de andra två startarna mycket bättre i spelet för varje titel i femte generationen. Men det som får fansen att bli besvikna är att Emboar var den tredje eld-startaren i rad som hade eld/kamp-typning, och spelarna var ganska trötta på det konceptet. Det var dålig timing, gjort ännu mer "meh" med en dålig rörlighet och ganska svag statistikfördelning. 

8. Cyndaquil, Quilava & Typhlosion/Hisuian Typhlosion

Trots fandomens kärlek för Gold & Silver och särskilt deras älskade remakes, har Johtos starttrio nästan alltid haft ett märkligt rykte som några av de minst effektiva starterna genom tiderna. Dock stack Cyndaquil-linjen ut från mängden med sina imponerande nackflammor och övergripande effektivitet i spelet.

Typhlosion nådde verkligen storhet i Pokemon Legends: Arceus med sin sprillans nya Hisuian-form. Detta gav inte bara lite mer Special Attack, utan den fick också en sekundär Ghost-typning som ger den två immuniteter och ett mer varierat rörelseutbud. Dessutom är den nya designen hysteriskt rolig. Det känns som att den ursprungliga Typhlosion är en cool tonåring med kant som så småningom förvandlades till en cool hippie-onkel. 

7. Chimchar, Monferno & Infernape

Nästa i raden är ännu en eldtyps-starter som sedan antar en kombination av fightertypen: Infernape. Chimchar-linjen är intressant eftersom den inte bara är det bästa startalternativet i Diamond, Pearl och Platinum; den är även den bästa eldtypen i Sinnoh-pokedexen. Det finns bara ett fåtal eldtyper att välja mellan, men det är ändå imponerande.

Tyvärr lider Infernape av power creep, vilket innebär att den inte riktigt har någon närvaro i senare lag, eftersom det finns så många andra Pokémon som kan göra det den gör bättre. Det är bättre för en Pokémon att fokusera på antingen special- eller fysisk attack istället för båda. Det ser ut som att det bästa stället för Infernape är att terrorisera Galaxy Team-medlemmar på Ramanas Island i Pokémon Legends: Arceus.

Figur Pokémon Chimchar

6. Scorbunny, Raboot & Cinderace

Det verkar som att Scorbunny-utvecklingslinjen har varit relativt omtyckt. Scorbunnys energi, hela fotbolls-estetiken och Cinderaces höga Attack- och Hastighetsvärden, tillsammans med Libero-förmågan, fungerar alla till dess fördel. Men Scarlet & Violet har beslutat att ändra på det.

Inte bara förlorade Cinderace sin fantastiska Gigantamax-form, utan dess Libero-förmåga har även försvagats. Istället för att ändra Pokémonens typ med varje attack, gör den det bara en gång vid byte. Detta innebär att det kommer att bli mycket lättare att förutse vad den här kaninen kommer att göra. Som tur är behåller Cinderace fortfarande sin fantastiska rörelsepool och kan fortsätta vara en kraftfull fysisk sweeper.

5. Fennekin, Braixen & Delphox

Fansen jublade när sjätte generationens spel, X & Y, avslöjade den första Eld-startern som inte skulle utvecklas till en Eld/Fight-typ på 13 år. Det ensamma faktumet skulle kunna vara tillräckligt för att ge Fennekin en fördel, men den obestridliga överbelastningen av gullighet var nästan för mycket att hantera. Lägg till det faktum att detta skulle vara första gången som starters skulle återges i full 3D, och ja, framgång var garanterad.

Delphoxs Specialattack och Hastighet är dess uppenbara största fördelar, och med sin ovanliga typ blev den de mest effektiva starters i spelet någonsin med fördel över fem av huvudtränarna och motstånd mot ytterligare sju. Det är också värt att notera att mellanformen Braixen verkar vara den mest väl mottagna i trion med sin medverkan i Pokken Tournament, en sällsynthet för mellanevolutioner.

4. Litten, Torracat & Incineroar

Det roligaste med Incineroar är den omedelbara reaktionen den fick när den presenterades. Vid den tiden hade starter-linjerna för Sun & Moon avslöjats, men deras typer var fortfarande inbäddade i mysterium. Folk tog en titt på denna muskulösa brottare, och så häftig som dess design var, blev det en kollektiv suck. "Åh nej. Vi kom just ifrån Eld/Fighting. Varför, Game Freak. Varför."

Det blev den mest använda Pokémon i tävlingssammanhang på grund av Intimidate kombinerat med dess varierade movepool, och hade till och med ett vilt utseende i Super Smash Bros. Ultimate. Detta kan ha gjort att Incineroar blev mer ökänd istället för berömd, men för en elak brottare är det helt okej. Och om den hade varit mer användbar i sina debutspel, skulle den vara högst upp på den här listan.

3. Fuecoco, Crocalor & Skeledirge

Hisuian Typhlosion kanske är den första Eld/Spöke-startern, men den är inte den bästa. Den äran tillkommer Skeledirge, den slutliga utvecklingsstadiet av allas favorit Fuecoco. Men även om fans föll för dess stora ögon och tandiga leende, förväntade sig ingen att det skulle vara det bästa startalternativet i Scarlet & Violet.

Förutom att vara den mest effektiva Paldeanska startern i spelet, är Skeledirge en av de sällsynta Eld-typen som är byggd för att vara robust, med bra HP och Försvar. Men det som verkligen gör den framträdande är dess tillgång till attacker som Slack Off, Will-O-Wisp och Shadow Ball, samtidigt som den har en otrolig signaturattack med namnet Torch Song. Pricken över i:et för Skeledirge är dess dolda förmåga, Unaware, som gör att användaren ignorerar eventuella positiva boostar som din motståndare kan ha.

2. Torchic, Combusken & Blaziken

Eld/Strid kan verka uttjatat till att börja med nu, men när Blaziken gjorde det var det nytt och effektivt. Slutligen fick spelarna en eldtyp som lätt kunde besegra det första stenbaserade gymmet i spelet!

Men folk fick smak för Blazikens kraft, och du vill inte bråka med den här fågeln. Dess statistikfördelning är fantastisk, med bra attackstatistik och en dold förmåga som gjorde dess mediokra hastighet till en bisak. Dessutom river den sig fram genom de flesta gymledare och Elitfyra i Hoenn. Om inte Hastighetsökning får samma behandling som Protean och Libero kommer Blaziken fortsätta vara ett monster.

1. Charmander, Charmeleon & Charizard

Charizards enorma popularitet kan inte överdrivas om vi så än försökte. Om du frågar någon som aldrig har spelat ett datorspel i hela sitt liv att lista alla Pokémon de känner till, är det vanligaste svaret förmodligen "den gula gnagaren." Men det näst vanligaste svaret? "Den där gula råttan. Den stora röda dinosaurien." Charizard är naturligtvis den stora röda dinosaurien, och den bär den titeln med enastående stolthet.

Utöver detta har Charizard fått massor av kärlek genom generationerna för att göra den till en konkurrenskraftig kraft, trots sin 4x sårbarhet mot Rock-typen. Två användbara Mega Evolution, en fantastisk Gigantamax-form och till och med Belly Drum om du känner dig modig. Det finns tre saker som alltid är oundvikliga: Döden, skatter och Charizards närvaro i Pokémon. Det är det mest populära Pokémon-kortet av en anledning. Och den förtjänar lätt förstaplatsen.

Pokémon Pokeball Charizard

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.