Pokémon Vattentyper Fakta

De Bästa Pokémon-Starters Av Vattentyp

När det gäller att välja en Start-Pokémon är varje tränare annorlunda när det kommer till hur de gillar att bemöta saker och ting. Vissa baserar beslutet på typning; andra väljer utifrån design. Vissa personer väljer bara slumpmässigt och tar det därifrån. Oavsett hur och varför ett val görs.

Det har funnits några riktigt solida Vatten-typ starters genom åren, och några av dem är bland de mest ikoniska Pokémon i serien. Precis som med allt annat är det möjligt att rangordna dessa Pokémon för att få en idé om hur bra de är individuellt. Så här är det: varje Vatten-typ starter, rangordnad.

9. Sobble, Drizzile & Inteleon

När de Galariska starterna först introducerades, fångade Sobble allas uppmärksamhet med sin bedårande sorgsna design. Men dess slutliga utveckling lämnar något att önska. Det är ganska standard i spelet med samma fördelar och nackdelar som de andra starterna. Det som gör det intressant är dess förmåga Sniper.

Kombinerat med sin signaturattack Snipe Shot är Inteleon en kritisk träff-maskin. Om du använder fokus-energi och utrustar den med ett Scope Lens, garanteras en kritisk träff varje runda. Men det här kräver mycket förberedelse, och Inteleon är otroligt skör, med 65 i både Försvar och Speciellt Försvar. Även med detta finns det inget sätt för Inteleon att slå lika hårt som Dracovish och Rapid Strike Urshifu. Inteleon är en häftig hyllning till James Bond, men den är helt enkelt inte lika effektiv som den skulle kunna vara.

8. Oshawott, Dewott & Samurott/Hisuian Samurott

Oshawott är den vattenbaserade start-Pokémonen från Unova. Även om vissa kanske frestas att välja denna lilla kille på grund av dess bedårande egenskaper, kan det vara ett mindre bra val för ditt lag. Oshawott utvecklas så småningom till den fruktansvärda Samurott. Den är av ren vatten-typ, och även om den inte nödvändigtvis är dålig, blir den överskuggad av de andra Unova-startpokemonen.

Det finns ganska många solida vattenbaserade Pokémon i Unova. De kanske inte har samma totala basstatistik som Samurott, men det spelar egentligen ingen roll. Du kan få en bättre startpokemon och en fullt användbar vattenbaserad Pokémon om du helt enkelt väljer att inte börja ditt äventyr med Oshawott. Och även om Hisuian-formen kanske är bra i Pokémon Legends: Arceus med en extra mörk-typ, finns det fortfarande bättre alternativ för starka vattenbaserade Pokémon.

7. Totodile, Croconaw & Feraligatr

Medan Totodile blev en favorit bland fans på grund av animen, var den inte särskilt effektivt i spelen. Den hade ingen fördel gentemot någon specifik tränare och fungerade i princip som en sämre Gyarados. Den hade hög attack, hyfsad försvar och mediokra egenskaper i övrigt. Den var aldrig dålig, bara inte särskilt bra.

Men tiden gick och Feraligatr blev bara bättre och bättre. I generation fem fick Feraligatr den fantastiska förmågan Sheer Force. Dessutom blev den ännu bättre i generation sex när den fick Dragon Dance som en egg move. Plötsligt blev Feraligatr en hänsynslös fysisk angripare. Så medan många har glömt bort den stora käkmuskel-Pokémonen, förblir den ett potent hot.

6. Popplio, Brionne & Primarina

Nästa i raden är Popplio – en annan bedårande starter. Denna clownliknande säl utvecklas till Primarina och får en annan typ: Fairy. Det är en fantastisk kombination, då Fairy-typen är en av de starkaste typerna i spelen, och den matchar perfekt Primarinas sjöjungfrulika design. Det hjälper också till när det kombineras med dess höga Special Attack och Special Defense. Men medan Primarina är ganska bra i konkurrenssammanhang, är den verkligen strålande i spelet.

Bland de nio olika Kahunas och Elite Four-medlemmarna i generation sju har Primarina fördel mot sex av dem. Det är otroligt. Lägg till Sparkling Aria, en Vatten-typad attack som kan passera förbi Substitute, och du har en överraskande farlig Pokémon som kommer att ta dina motståndare på sängen.

5. Squirtle, Wartortle & Blastoise

Precis som med alla start-Pokémon från de ursprungliga spelen, har Blastoise fått mycket stöd genom åren. Inte bara fick den en fantastisk Mega Evolution, utan den fick också en Gigantamax-form. Båda dessa kan vara otroligt farliga. Trots att dessa är fantastiska har Blastoise tyvärr blivit överglänst av Venusaur och Charizard.

Men det finns en ljusglimt. Sword and Shield tog inte bara med sig den där Gigantamax-formen. Den gav också Blastoise Shell Smash, en av de bästa stat-förstärkande attackerna i spelet. Och den fungerar perfekt med Blastoises statistikfördelning, som fokuserar mestadels på Försvar och Speciellt Försvar. Så medan Blastoise fortfarande kan vara i skuggan av Charizard, kan den mer än väl klara sig själv.

Figurin Pokémon Blastoise

4. Froakie, Frogadier & Greninja

När folk tänker på kraftfulla starters, tänker de på Greninja. Inte bara är den snabb och träffar hårt, men den har också två otroliga dolda förmågor. Men båda dessa försvagades i Scarlet & Violet. Istället för att ändra typ med varje attack gör Protean det nu bara en gång per byten. Dessutom förvandlar Battle Bond inte längre Greninja till Ash Greninja. Istället ökar den din Attack, Specialattack och Hastighet första gången du besegrar en Pokemon.

Och det är inte slutet på Greninjas bekymmer. Om du väljer Froakie i antingen X eller Y kommer du att ha det mycket svårt. Medan Greninja har fördel över tre Gym Leaders och Elitfyran finns det lika många Gym Leaders som lätt kan hantera Greninja. Med det sagt är Greninja fortfarande en otrolig "sweeper" som du inte bör underskatta.

3. Quaxly, Quaxwell & Quaquaval

Vid introduktionen av Scarlet & Violet förälskade sig fansen omedelbart i denna start-Pokémon. Medan Sprigatito och Fuecoco blev älskade av olika anledningar som var värda memes, tog Quaxly plats i rampljuset med sin pompadour-frisyr och likheten med en viss Disney-anka. Det ingen kunde misstänka var dess utveckling till en briljant dansare i Quaquaval.

Trots sitt fågelliknande utseende är Quaquaval en Vatten/Fight-typ med en anständig hastighet och en kolossal attackstatistik som bara förstärks av dess gömda förmåga Moxie. Dessutom kan den lära sig flygande attacker vilket gör att den inte kan motstås av någon Pokémon i spelet. Men det som verkligen gör Quaxly-linjen fantastisk är dess fördel gentemot de flesta av huvudtränarna du kommer att möta under spelets gång. 

2. Piplup, Prinplup & Empoleon

Överraskande nog hamnar Gen Fyras Piplup högt på denna lista. Som alltid letar de flesta tränare efter hur användbar dess slutliga utveckling kan vara här. I fallet med Empoleon är det utan tvekan en av de bästa defensiva Vattentyperna som finns.

Empoleon är en Vatten/Stål-typ, vilket ger den hela tio resistenser och en immunitet, vilket gör den till en otrolig support-Pokémon i tävlingslek. Trots att den har tre svagheter kan den enkelt hantera alla marktyper med sina Vattenattacker. Och även om alla tre svagheter finns representerade i Sinnoh-regionen är Empoleon fortfarande tillräckligt tålig för att klara sig själv. Den är också en fantastisk kämpe i Pokken Tournament. 

1. Mudkip, Marshtomp & Swampert

Ingen av Pokémonen på denna lista är lika pålitliga som Swampert. Framför allt känd för sin styrka och otroliga dubbeltyp som ger den bara en svaghet, är Mudkip-linjen en av de bästa startvalen du kan göra. Den har en fördel över tre gym och ännu fler om du lär den en Is-typ-attack. Dessutom sticker bara fyra Pokémon i spelet ut som ett hot. Och Swampert är lika bra i tävlingsmässigt sammanhang.

Swampert är långsam, men dess Hastighet är dess enda undermåliga statistik. Den har högt HP och Attack, med resten av dess statistik som är ganska solida. Dess Mega Evolution ger den en extra fördel, även om det inte förbättrar dess Hastighet så mycket, bortsett från Swift Swim, blir allt annat fantastiskt. Sedan dess introduktion är ingen av startvalen nästan lika pålitliga som Swampert.

Gosedjur Pokémon Mudkip

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.