Ash Pokémon Fakta

Ash Ketchum

Ash Ketchum är ansiktet utåt för Pokémon-franchisen. Trots att han är så älskad, med så många år av innehåll, så presenterar vi här några fakta som fans kanske inte känner till.

Även om Pokémon kanske är välkänt för sin långa rad av TV-spel och sitt beroendeframkallande kortspel, har franchisen även blivit en stapelvara inom anime-industrin. Oavsett om fansen först såg det på TV eller var tvungna att skaffa en bunt VHS-band har Pokémon-animen varit en ljuspunkt i många anime-älskares liv, med Ash Ketchum som ansiktet utåt för franchisen.

Ash Ketchum är den till synes odödliga och evigt äventyrslystne tioåringen som har korsat världen och fångat Pokémon sedan dag ett. Han har haft många vänner, kämpat mot många rivaler och kan alltid lita på att spränga bort Team Rocket. Men med en karriär som sträcker sig över mer än 20 år finns det några luckor som även trogna fans kanske har missat.

Ash Ketchum Fakta

1. Ash är är baserad på Red

För personer som aldrig har spelat de ursprungliga spelen är Ash Ketchum modellerad efter huvudpersonen i Pokémon Red och Blue. Medan spelare kan välja namnet på sin karaktär har seriens ursprungliga spelarkaraktär i stor utsträckning accepterats som "Red".

Allt från Ash Ketchums kläder till hans hållning är modellerat efter huvudpersonen från förr, även om han har genomgått många stilistiska förändringar och definitivt har cementerat ett arv som helhjärtat tillhör Ash Ketchum.

2. Ash ville ursprungligen ha en Squirtle

Även om de flesta fans idag kanske känner till Pikachu som Ashs huvudsakliga följeslagare, var den elektriska musen inte Ashs första val. Om vi går tillbaka till första avsnittet, funderade Ash på vilken Pokémon han skulle få med sig på sin resa och gick igenom startlistan som fansen så väl känner till. Till slut bestämde han sig för Squirtle innan han insåg att han kom till Professor Oak alldeles för sent.

Med få alternativ gav Oak Ash en liten varelse som han hade tagit hand om under en tid, och resten är historia. Som tur var skulle det inte dröja alltför länge för Ash att få den Squirtle han alltid ville ha.

3. Han har faktiskt vunnit en turnering

Även om många kan beklaga det faktum att Ash, trots att serien har pågått i över 20 år, fortfarande är officiellt 10 år gammal, har det varit mer irriterande för långvariga fans att han ännu inte har vunnit en turnering. Det vill säga, fram tills nyligen. Ash har förlorat flera tidigare turneringar.

I vissa fall har han varit finalist. I andra fall har han åtminstone besegrat sin serierival. Men det skulle dröja till hans deltagande i Alola League innan han äntligen tog sig igenom en fullständig turnering och till sist blev en Pokémon-mästare.

4. Byte av engelska röstskådespelerskor

Medan Pokémon har många äldre, före detta fans, identifierar sig många fortfarande med Veronica Taylor som den ikoniska rösten bakom den blivande Pokémon-mästaren. Under säsong 1-8 gav Veronica karaktären en viss energi och smak som fansen aldrig kommer att glömma.

Tyvärr har varje roll sin tid, och Pokémon krävde en ny generation i säsong 9 (på flera sätt). Sedan 2006 har Sarah Natochenny tagit över rollen som Ash Ketchum och har officiellt spelat rollen längre än Veronica Taylor.

5. Döpt efter Pokémons skapare

Många engelsktalande fans kan känna till animeens huvudkaraktär som "Ash Ketchum", men i den ursprungliga japanska översättningen har han ett annat namn.

Även om "Red" kan vara det uppenbara valet, beslutade anime-teamet att göra en smakfull hyllning och namngav sin huvudkaraktär Satoshi, efter själva skaparen av spelen, Satoshi Tajiri. Tillsammans med Ash är Satoshi också ett av standardnamnen för spelarkaraktären i det ursprungliga spelet.

6. Han har 30 Tauros

Tauros Pokémon Fakta

Då och då kan vissa fans bli förvirrade inom den västliga utgivningen av animeserien när de ser Ash använda en Tauros och nämna att han faktiskt har 30 av dem. Detta beror på lokaliseringsproblem som ledde till censur av avsnitt 35 i animeserien, "The Legend of Dratini".

I detta avsnitt hjälper Ash och hans vänner Safari-zonens förvaltare, Kaiser, att återförenas med en Dratini men hamnar i en tävling med Team Rocket om att fånga flest Pokémon. Tyvärr blev detta avsnitt förbjudet i Väst på grund av en kort scen där Ash hålls hotad med ett vapen, vilket innebär att de flesta västerländska fans aldrig får uppleva den roliga insikten av att Ash fångade 30 Tauros under en enda dag.

7. Han besegrade en gång Darkrai och Latios i följd

Det finns olika anledningar till varför det tog så lång tid för Ash att bli en Pokémon-mästare. Ibland beror det på hans egen arrogans och brist på erfarenhet. Andra gånger framstår han som en verkligt tuff motståndare. Och en gång var det för att en tränare höll på ett par legendariska Pokémon för sig själv.

I Lily of the Valley-konferensen nådde Ash nästan finalen, men ställdes öga mot öga med Tobias, en tränare som sällan nämns i serien men som tydligen hade både en Darkrai och en Latios. Ingen annan i turneringen kunde besegra Tobias Darkrai, men Ash lyckades knappt besegra den och hans Latios, en bedrift som passar en Pokémon-mästare. Även om Ash inte vann turneringen verkar det som att han verkligen borde ha gjort det.

8. Ash var tänkt att vara partner med Clefairy

Ash kan vara synonymt med sin trogna Pikachu, men Pikachu var inte alltid förstavalet. Detta syftar inte bara på det faktum att Ash ursprungligen ville ha en Squirtle. Skaparna hade ursprungligen tänkt att para ihop Ash med en helt annan Pokémon, nämligen en Clefairy.

Dock insåg de efter att ha genomfört en fokuseringsgrupp att Clefairy helt enkelt inte hade den påverkan som serien sökte, och därför valde de Pikachu istället. Det kommer dock alltid finnas en alternativ verklighet där Ash Ketchum kallar en Clefairy för sin bästa vän.

9. Han har endast fångat cirka 50 Pokémon

Fakta Om Ash Ketchum

Den ursprungliga avsikten med Pokémontränaren är att hjälpa Pokémon-forskarna att forska och dokumentera så många Pokémon som möjligt. I enlighet med seriens slogan, "Gotta Catch 'Em All" för vetenskapen. Dock, i takt med att serien närmar sig att ha bokstavligt talat 1000 Pokémon, har Ash Ketchum själv bara fångat cirka 50 (utan att räkna med var och en av hans Tauros).

Det berör knappt det tillgängliga antalet arter i hans hemregion, och vid det här laget i serien har han på sätt och vis övergivit målet att fånga varje Pokémon.

10. Den Nationella Ash Ketchum-dagen

När Ash Ketchum äntligen vann en Pokémon-turnering var det en stor händelse på flera sätt och vis. Inte bara har fansen väntat bokstavligt talat i årtionden för att se honom vinna en turnering, utan Ash har långt överträffat erfarenhetsnivån vid det här laget för att bara vara en nybörjare som tränare. Killen har bokstavligen besegrat flera legendariska Pokémon.

För att fira att Ash officiellt blivit en mästare började en långsam Twitter-trend uppstå som förklarade den 15 september (sändningsdatumet för avsnittet) som National Ash Ketchum Day. Allt fler människor började haka på, vilket så småningom ledde till att The Pokémon Company fick höra hur viktig denna dag var för fansen. Som de underhållare (och marknadsförare) som de är, accepterade dem den 15 september som National Ash Ketchum Day. 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.