Bästa Pokémon Bollarna

De Bästa Pokémon Bollarna

När man tänker på Pokémon Bollar, är det den typiska Pokeballen som de allra flesta ser, tillsammans med de ikoniska färgerna på Great Ball och Ultra Ball. Men vissa casualspelare kanske inte är medvetna om att det finns en hel mängd olika Pokémonbollar där ute. Varje Poke Ball har en unik funktion, och de kan ibland vara lika sällsynta som de sällsyntaste Pokémon.

När det ibland är en galen jakt för att försöka fånga en Pokémon, blir vissa proffsspelare till och med ganska petiga med vilken boll de använder för att fånga specifika Pokémon av estetiska skäl. I denna artikel kommer vi ta en titt på de 30 bästa typerna av Poke Balls i Pokémon-spelen:

Bästa Pokémon Bollarna

30. Strange Ball

Strange Ball, som namnet antyder, är märklig. Den kan inte hittas eller köpas i spel och erhålls endast genom att byta en Pokémon från Pokémon: Legends Arceus till Brilliant Diamond, Shining Pearl, Scarlet eller Violet.

Istället för att vara i en av de gamla Hisui-Pokébollarna, kommer den att placeras i en Strange Ball. Detta är användbart för att få en av de Pokémon som är exklusiva för Hisui in i ett av de nyare spelen. Perfekt för Pokedex-kompletionister. Denna teal-färgade boll har inga ytterligare effekter eller något annat speciellt förutom sitt utseende.

29. Hisui Poke Balls

För denna lista har alla bas-Pokébollar från Hisui grupperats som en, eftersom de inte skiljer sig från sina vanliga motsvarigheter. Pokémon Legends: Arceus utspelar sig i det förflutna; därför hade de i Hisui inte teknologin för att motsvara de moderna Pokébollarna.

Funktionellt fungerar de precis som vanliga bollar, där Pokébollen är den svagaste, Superbollen har en bättre fångstgrad och Ultrabollar fungerar ännu bättre. Hisui-Pokébollen är faktiskt svagare än den vanliga, med en fångstgrad på 0,75x jämfört med 1x för Pokébollen. De ser perfekta ut som en antik Pokéboll och kan faktiskt tillverkas i spelet med material som hittas på kartan.

28. Sport Ball (Park Ball)

Sport Ball, eller Park Ball som den tidigare kallades för, är ett unikt föremål eftersom det ursprungligen endast kunde användas under Insekts-fångartävlingen i Johto-regionen. Park Ball döptes om till Sport Ball eftersom Park Ball användes som boll i Pal Park, en metod för att överföra Pokémon från tidigare spel i Pokémon Diamond & Pearl.

I animen har den ett mycket annorlunda utseende, men i moderna spel är den i princip bara en Pokémonboll med ett mönster på den röda delen. Från och med Generation 8, Pokémon Sword & Shield, återintroducerades Sport Ball i serien men utan några extra effekter. Den fungerar exakt likadant som en vanlig Pokémon Boll.

27. Moon Ball

Pokémon Gold & Silver introducerade många olika typer av Pokémon-bollar som en del av Apricorn-hantverksmekaniken. Även om många av dessa bollar har många olika användningsområden, så passar inte Moon Ball in i denna kategori.

Moon Ball ger en 4x ökning av fångstchansen om en Månsten kan utveckla Pokémonen. Det finns bara sex Pokémon som passar in i detta, och två av dessa existerade inte ens när Pokémon Gold & Silver först kom ut. Med tanke på att Gold & Silver introducerade en dag-och-natt-cykel i spelserien, borde Moon Ball ha varit den boll som ökade fångstchansen på natten. Detta tilldelades dock Dusk Ball i Generation 4. Det är också värt att notera att Moon Ball endast hade en 1x fångstchans-modifierare i Generation 2 på grund av ett programmeringsfel. Bollen var faktiskt värdelös.

26. Level Ball

Level Ball kan vara knepig att förstå, men i huvudsak är det en boll som fungerar bättre ju högre tränarens Pokémons nivå är jämfört med den Pokémon som tränaren försöker fånga. Om den vilda Pokémon är på nivå 2 måste tränarens Pokémon vara på nivå 8 eller högre för att få en 8x fångsthastighet.

Även om idén kan vara bra i teorin, finns det ingen verklig användning för denna boll eftersom Pokémon som kräver en boll med högre fångsthastighet vanligtvis är på en högre nivå än tränarens, vilket gör att Level Ball i princip blir oanvändbar.

25. Dream Ball

Ursprungligen introducerad i generation 5, användes Dream Ball exklusivt i Entree Forest för att fånga Pokémon som hittades i drömvärlden. Men från Pokémon Sword & Shield återintroducerades den som en Pokéboll som fungerar bättre på Pokémon som har blivit sövda, en redan effektiv metod för att fånga Pokémon.

Med en mycket fin design är Dream Ball ett effektivt verktyg i spelarens arsenal eftersom de har en 4x fångsthastighet, mycket mer effektiv än en Ultra Ball. Se till att ha en Pokémon med Hypnos eller Yawn och kasta dessa bollar tills Pokémonen är fångad.

24. Lure Ball

I Pokémon Gold & Silver introducerades flera nya Poke Balls som tillverkades av Kurt i Azalea City när han fick Apricorns. För Lure Balls används den blå Apricorn.

De flesta specialversioner av Pokémon-bollar fungerar bättre på Pokémon under vissa kriterier, och som namnet Lure Ball antyder, fungerar den 4 gånger effektivare när Pokémonen har fiskats upp. Fans av animen kanske minns Lure Ball eftersom den innehöll en av Ash Ketchums Pokémon, Totodile. Det fanns ett helt avsnitt där Ash och Misty bråkade om vem som fångade den lekfulla krokodilen i en Lure Ball.

23. Gigaton Ball

Belägen i det forntida landet Hisui, använder Pokémon: Legends Arceus äldre former av Pokébollar som har en mer träliknande design, vilket är en återkoppling till spelets ursprung där de tillverkades av Apricons.

Gigaton-bollen är en uppgraderad version av Leaden Ball som låses upp senare i spelets handling. Leaden Ball är i sin tur en förbättrad Heavy Ball. Generation 2-bollen är tydligt inspirerad av denna äldre version av bollen, vilket indikeras av de två mindre bollarna ovanpå föremålet. När du använder denna boll i spelet flyger den inte så långt, så den är avsedd för markbundna Pokémon som man lätt kan smyga sig på.

22. Jet Ball

Precis som Gigaton-bollen är Jet Ball en bättre version av Feather Ball och Wing Ball, med en överlägsen fångstfrekvens. Jet Ball har förmågan att flyga långt genom luften, så den används på Pokémon som flyger eller befinner sig långt bort, eftersom spelare själva måste sikta och kasta Pokébollar i Legends: Arceus.

Till skillnad från Gigaton Ball finns det ingen modern inkarnation av Jet Ball, eftersom det inte finns några Pokébollar som fungerar bättre på flygande Pokémon. Kanske skulle detta kunna vara en funktion som används i framtida delar av spelserien.

En unik boll i Pokémon, Origin Ball, har en 100% fångstrate på Origin Form Dialga eller Palkia vid avslutningen av spelets huvudberättelse. Bollen kan inte byggas eller köpas i spelet och används inte i andra delar av spelet.

Bollens design påminner om en Cherish Ball med dess rubinröda färgschema, men den kan också ses som den första versionen av en Master Ball, eftersom det i princip är vad den används för. Till skillnad från Master Ball har spelaren inget val om vilken Pokémon Origin Ball kan användas på. Detta spektakulära föremål är också den enda Pokébollen i spelserien som registreras som ett nyckelföremål (Key Item) i spelen.

21. Origin Ball

En unik boll i Pokémon, Origin Ball, har en 100% fångstrate på Ursprungsform Dialga eller Palkia vid avslutningen av spelets huvudberättelse. Bollen kan inte byggas eller köpas i spelet och används inte i andra delar av spelet.

Bollens design påminner om en Cherish Ball med dess rubinröda färgschema, men den kan också ses som den första versionen av en Master Ball, eftersom det i princip är vad den används för. Till skillnad från Master Ball har spelaren inget val om vilken Pokémon Origin Ball kan användas på. Detta spektakulära föremål är också den enda Pokébollen i spelserien som registreras som ett Key Item i spelen.

20. Friend Ball

Att öka en Pokémons vänskap kan vara lite av en syssla. Det spelar ingen roll hur många vitaminer en tränare ger den eller hur många nivåer den går upp, processen är ändå otroligt långsam. Luxury Ball hjälper till att fördubbla hastigheten på hur snabbt vänskapen ökar, men inte ens det är tillräckligt snabbt. Om det bara fanns ett sätt att maxa vänskapen från början!

Det är syftet med Friend Ball, som lades till i Pokémon Gold & Silver. Den har samma fångsthastighet som den vanliga Pokébollen men sätter direkt den fångade Pokémonens vänskap till 150 (i Scarlet & Violet). För att utveckla Pokémon som Chansey eller Golbat är detta en oumbärlig Pokémonboll. Den hjälper också till att göra Return till en direkt superkraftig rörelse, åtminstone i de spel som har tillgång till rörelsen. Denna Pokeballs design är inte precis estetiskt tilltalande, men den gör ett effektivt jobb.

19. Dive Ball

Pokémon Ruby & Sapphire hade många vatten-Pokémon och vattenleder. Det lade också till en hel avdelning med undervattensområden med hjälp av Dive HM. Dessa undervattensområden behövde därför sin egen speciella Pokéboll, en separat från Nest Ball eller Lure Ball. När en tränare dyker är det bara meningsfullt för dem att ta med en Dive Ball.

Dive Ball är otroligt situationell. Den har mycket överlappning med Net Ball och Lure Ball, med Net Ball som är mer mångsidig överlag. Dive Ball förstärks vid surfing, fiske eller under vatten, vilket ger en 3,5x fångsthastighets-modifierare. För Pokémon som Dratini, som kan hittas genom fiske och surfing, är den faktiskt ganska användbar. Dess design är också blå och lugn, precis som havsvågorna. Vatten-Pokémon-specialister kanske uppskattar denna Pokémon-boll enbart för dess trevliga design.

18. Repeat Ball

Det finns några Poke Balls som kräver att Tränaren redan har fångat Pokemonet. Det verkar helt meningslöst, men det finns flera olika anledningar till att ha en hel samling av en Pokémon-art. Till exempel, när julen närmar sig, är det bara rimligt att straffa barnen på Wonder Trade med en armada av Delibird. I sådana situationer är Repeat Ball idealisk att ha med sig.

Repeat Ball förstärks när den används på en Pokémon som redan är registrerad i spelarens Pokedex. Den är faktiskt utformad för upprepningar. För de flesta tränare är detta inte särskilt användbart. Men dess design är ganska distinkt, med en ljus röd färg prickad av cirklar överst. Om spelaren letar efter en snygg Poke Ball för att fånga en personlig favorit, är detta ett bra alternativ.

17. Dusk Ball

Dusk Ball är möjligen en av de mest kostnadseffektiva och användbara Pokémon-bollarna i hela serien. Introducerad i Pokémon Diamond & Pearl, ökar Dusk Ball fångstfrekvensen när den används i en grotta eller, ännu viktigare, på natten. Fångstfrekvensen överstiger Ultra Ball och kan användas i nästan varje situation, vilket innebär att nattugglor får en boost när de fångar Pokémon.

Spelare av Diamond & Pearl köpte troligen dessa mer än någon annan Poké Ball (förutom Quick Ball) eftersom de var otroligt mångsidiga. Dessutom har de också en riktigt cool design, som ser något gastkramande och läskigt ut. Fans av Spök-pokemon eller spökjakt i allmänhet tycker förmodligen om stämningen hos Dusk Ball.

16. Beast Ball

När man talar om situationella Poké-bollar är Beast Ball potentiellt det bästa exemplet. Bollen är specifikt designad för att fånga Ultra Beasts, vilket den gör med relativ lätthet. För andra Pokémon gör den faktiskt det svårare att fånga dem. Förutom Heavy Ball är det den enda andra Poké-bollen som faktiskt minskar fångsthastigheten.

Mot en vanlig Pokémon minskar Beast Ball fångsthastigheten till 0,1 av dess basvärde. Det gör den helt värdelös för att fånga nästan vad som helst. Men dess design är en av de coolaste, med futuristisk design och snygga guldaccents. För tränare som verkligen vill imponera på sina motståndare är det att fånga en vanlig Pokémon i en Beast Ball ett bra sätt att visa att de menar allvar.

15. Premier Ball

Vissa människor tycker om att betrakta den klassiska Pokémon-bollen som en av de bästa bara för det ikoniska utseendet som är inbränt i spelares och föräldrars sinnen. Men en sällsyntare version är tillgänglig, känd som Premier Ball. Från och med spel i tredje generationen kunde Premier Ball erhållas gratis för var tionde Pokeboll som köptes.

Denna boll är närmast identisk med den vanliga röda och vita Pokémonbollen, men färgningen är helt vit med ett rött band över mitten där Pokémonbollen är svart. Kosmetiskt sett är den betydligt mer tilltalande och sticker ut bland mängden vanliga bollar.

14. Master Ball

Det skulle vara fel att ha en lista över "bästa Pokébolltyperna" i Pokémon utan att nämna mästaren av dem alla. Master Ball är menad att vara ett unikt föremål i Pokémon-spelen eftersom den har en 100% fångstfrekvens. Det spelar ingen roll om spelare kastar den på en Magikarp eller en Mewtwo - den kommer att fånga den.

I de ursprungliga spelen får tränare en prototypmodell av Master Ball som tack för att de hjälper Silph Co. Men, i senare spel, är det möjligt att få mer än en. Faktum är att i Pokémon Let's Go, Pikachu, och Pokémon Let's Go, Eevee, kan en andra hittas i Cerulean Cave, inte långt från Mewtwo själv!

Även om föremålets sällsynthet skadar den, är Master Ball den övergripande bästa Pokébollen när det gäller fångstfrekvens. Den måste bara användas klokt.

13.  Quick Ball / Fast Ball (Oavgjort)

Quick Ball och Fast Ball hamnar på samma plats, men de är två separata bollar. De placeras tillsammans på denna lista eftersom de vanligtvis används samtidigt, i början av mötet, även om det är av olika anledningar. Quick Ball har mycket större chans att lyckas om den kastas precis i början av ett möte, då den har en mycket högre fångstrate vid den tidpunkten.

Vad gäller Fast Ball är det bäst att använda den i början av ett möte ändå, eftersom den är till för Pokémon som sannolikt kommer att fly eller springa iväg snabbt, som teleporterande Abra eller de snabbt flyende legendariska djuren från Johto. De är alltid bra att ha till hands som en "bara i fall".

12. Love Ball

Pokémon Bollar

Love Balls ser bedårande ut med ett hjärta framtill och ett rosa skal, men de kan användas av personer som letar efter Pokémon de redan äger. Bollen kommer att ha en högre fångstfrekvens om tränarens Pokémon är av samma art men av motsatt kön.

Detta ökar fångstfrekvensen till 8 gånger den av en vanlig Pokeboll, vilket kan vara användbart när man letar efter Shiny Pokémon eller bara försöker hitta en partner till en Pokemon. Dessa är också populära eftersom de introducerades i Generation 2 genom att man behövde förvandla rosa aprikoser till Poké-bollar.

11. Luxury Ball

Luxury Ball hjälper Pokémon att snabbt vinna vänskap. Det kan fungera för speciella icke-spelbara karaktärer som behöver se en vänlig Pokémon eller för Pokémon som utvecklas med hög vänskap. Det här passar för Pokémon som Eevee som kan utvecklas till antingen Espeon eller Umbreon med hjälp av vänskap.

Men, allt det där åsido, detta är ett önskvärt kosmetiskt val för Pokémon-tränare att använda. Den svarta bollen med röda och gula ränder är en höjdpunkt av Pokémon-fångstteknologi. Den är snygg och ser fantastisk ut på din motståndares skärm. Det är definitivt en boll som lever upp till sitt namn.

10. Cherish Ball

Denna nästan helt röda boll verkar anspråkslös till en början. Med de svarta banden på sidorna ser den mer ut som ett grepp än något annat. Men själva bollen är speciell. Enligt den officiella beskrivningen i moderna spel är Cherish Ball "en ganska sällsynt Pokémon-boll som har tillverkats för att hedra en speciell händelse av något slag."

Det beror på att den bara kan erhållas via speciella evenemang. Den ges aldrig som ett användbart föremål, utan är vad evenemangs-Pokémon (såsom de från Mystery Gift) kommer i. För de sällsynta mytiska Pokémon som kommer i Cherish Ball, är det bara rimligt att de får särskild behandling. Den är verkligen speciell.

9. Park Ball / Safari Ball (Oavgjort)

Safari Ball är en speciell boll som används när man korsar Safari-zonen. Med tanke på att spelare inte kan strida i detta Pokémon-reservat är dessa bollar det enda sättet att fånga ovanligheterna inne i parken.

Vad gäller Park Ball, var den tillgänglig via migrerings-förmågorna i Gen 4, känd som Pal Park. Genom att överföra Pokémon från Gen 3 skulle de Park-bollar som användes för att fånga dem också överföras. Med tanke på att Safari-zonen förvandlades till en Pal Park förtjänar den att vara en bindning här till minnet av Safari-bollar.

8. Timer Ball

Där Quick Ball är designad för att fungera bäst i början av en strid, ökar fångsatsen för en Timer Ball ju längre striden pågår. Detta är ett bra sätt att öka fångsatsen för spelare som är fast i en ganska lång strid, kanske mot en Pokémon som är av en mycket högre nivå.

Dessutom är utseendet ganska coolt. Bollen ser ut som om den har en röd mohawk och är mycket unikt designad. Om någon vill ha en iögonfallande boll att kasta ut en Pokémon med är Timer Ball ett utmärkt alternativ.

7. Net Ball

Net Ball förtjänar att vara med på denna lista delvis på grund av dess imponerande nätutseende men också på grund av dess unika förmåga att fånga önskad Pokémon. Nätbollen används för Pokémon som människor normalt skulle fånga med ett nät. Detta inkluderar både insekts- och vattentyp-Pokémon.

Om en spelare någonsin har sett Bug Catcher tränar-typen, visste de att det enda sättet att tämja en Caterpie är med ett nät.

6. Nest Ball 

Så när en tränare är i slutet av spelet, deras Pokémon är alla på maxade nivåer och de är ute över regionen för att försöka fullborda Pokédexen. De har ont om Ultrabollar och behöver verkligen en Weedle. Den är nivå 6 och har ingen chans mot spelarens Ultra Necrozma.

Eftersom det är omöjligt att attackera Weedle är det bästa alternativet att kasta en Nest Ball eftersom chanserna att fånga Pokémonen dramatiskt ökar utan behovet av att av misstag köra över den stackars lilla insekten.

5. Pokeball

Pokémon Boll

Utan tvekan är den ursprungliga Pokémon-bollen en av de mest ikoniska föremålen i spelhistorien. Utspridda över spelens kartor innehåller Poke Balls föremål som tränare kan plocka upp och använda sig av. Poke Balls är den grundläggande föremålet för att fånga Pokemon, främst använt i spelets tidiga skede för att fånga Pokemon på låg nivå.

De rymmer också varje start-Pokemon som spelarna får i början av varje spel, vilket betyder att de har en speciell plats i många hjärtan. Det ikoniska röda och vita färgschemat är en grundpelare och kan hittas på mängder av Pokémon-saker.

4. Great Ball

Nästa steg för att fånga Pokémon är Great Ball, som har en ökad fångstfrekvens på 1,5 gånger. Med ett blått och rött färgschema som är lika ikoniskt som sin föregångare. Great Ball har funnits med i franchisen sedan Red & Blue.

Great Balls är perfekta att använda i mitten av spelet. Med dem bör spelare inte ha några problem att fånga Pokémon runt nivå 15 till 25.

3. Ultra Ball

Av de tre standard-pokébollarna är Ultra Ball den mest kraftfulla, med dubbelt så hög fångstgrad som en vanlig Pokéboll. Den svart/gula färgsättningen är så fantastisk och får föremålet att kännas unik.

När Master Ball har använts, vänder sig spelare till Ultra Balls för att fånga legendariska eller mytiska Pokémon. Det kan ta ett tag, men Ultra Ball kommer att klara av jobbet.

2. Heal Ball

Heal Balls helar helt och hållet de Pokémon som de fångar, vilket är användbart när spelare behöver använda Pokémon på direkten. Med ett färgschema som inget annat, har Heal Ball samma fångstgrad som en Poké Ball, men dess förmåga att hela är en stor fördel.

Introducerad i Generation 4, har den inkluderats i varje spel i franchisen sedan dess, inklusive den senaste titeln på Nintendo Switch.

1. Heavy Ball

Pokémon Bollar Fakta

I Gold & Silver får man Heavy Balls av Kurt i Azalea Town efter att ha gett honom en Black Apricorn. Som namnet antyder är de mer effektiva ju tyngre pokémonen är. Faktum är att fångstchansen kan öka med +30 om Pokémonen väger mer än 300 kg.

Den här bollen fick lite ny kärlek i Pokémon Legends: Arceus i en forntida version av bollen. Den kunde till och med uppgraderas till en Leaden Ball och en Gigaton Ball, vilka fungerar bättre för att fånga de tunga Pokémon.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.