Hur Man Fångar Ditto I Pokémon GO

Så Fångar Du Ditto I Pokémon GO

Ditto är en Pokémon som kan förvandla sig till andra Pokémon, och även om den saknades vid den ursprungliga lanseringen av Pokémon GO, så hittade Ditto så småningom sin väg in i världen genom att gömma sig bland vanliga Pokémon.

Som tur är har vi samlat allt du behöver veta för att fånga denna unika Pokémon.

1. Vad är "Ditto" i Pokémon GO?

Ditto är en Transform Pokémon, en Pokémon som kan förvandla sig till vilken annan Pokémon som den väl ser. När Ditto använder sin förmåga att förvandla sig så förändras dess utseende och rörelser till motsvarande hos dess motståndare. I Pokémon GO så döljer sig vilda Ditto alltid som andra Pokémon tills de fångas. Lyckligtvis kan Ditto bara göra sig själv lik vissa arter, vilket gör det lite lättare att hitta den. Vi har sammanställt en lista för att göra det enklare att jaga Ditto, och se till att kolla in våra bästa Pokémon GO-tillbehör så du kan vara fullt utrustad för din Pokémon-resa.

2. Vilken Pokémon kan vara Ditto i Pokémon GO?

Från och med maj 2023 kan Ditto dölja sig som någon av följande Pokémon:

  • Grimer*
  • Diglett*
  • Snubbull*
  • Corphish*
  • Litleo*
  • Starly*
  • Roggenrola*
  • Tympole*

Pokémon som har potentialen att vara "Shiny" markeras med en asterisk; men om en Pokémon redan är "Shiny" så kan den inte förvandlas till en Ditto.

3. Gömmer sig Ditto som andra Pokémon?

Javisst! Ditto kan förvandla sig till andra Pokémon och hittills har han bara påträffats i naturen i sin förvandlade form. Det betyder att du inte kan se Ditto i "Närliggande" eller "Upptäckt", och du kommer inte att veta om han har dykt upp bredvid dig förrän du fångat honom.

Det är först då du kommer att hälsas med ett "Åh?" istället för ett "Gotcha!" och Pokémon du precis fångat kommer att avslöjas som Ditto. Så du måste fånga dem alla. Bokstavligen. För du vet aldrig när den Pokémon du fångar faktiskt är en gömd Ditto.

4. Varför ändras de Pokémon som kan vara Ditto i Pokémon Go?

När Magikarp var den första Pokémonen i Go som hade en Shiny-variant tillgänglig, kunde Ditto inte längre dölja sig som Magikarp. Sedan dess har varje gång en Shiny-variant av en möjlig Ditto-art släppts, tagits bort från poolen och fler Pokémon har lagts till i poolen för att kompensera. De har också alltid varit mycket vanliga Pokémon för att undvika besvikelse över en Pokémon som du verkligen ville ha som sedan visade sig vara en Ditto.

Den 20 februari 2021 introducerade Pokémon Go Tour: Kanto-eventet Shiny-varianter för de återstående Gen I-Pokémonen, inklusive Ditto. Men för att fånga en Shiny Ditto måste Tränare slutföra Pokémon Go Tour: Kanto Special Research-storyline, som endast är tillgänglig för spelare som köpt en biljett till evenemanget.

Men från och med september 2021 introducerade Season of Mischief en Shiny-variant av Ditto i naturen. Den nya listan över Pokémon som Ditto kan gömma sig som inkluderar vissa Pokémon med redan upplåsta Shiny-Variants. För att undvika att göra spelarna besvikna, om en Pokémon på listan dyker upp som Shiny kommer det inte att vara en Ditto, men om den inte är Shiny kan det inte bara vara en Ditto, utan också en Shiny Ditto. 

Så om du missade att fånga en Shiny Ditto under Pokémon Go Tour: Kanto Special Research, så bör du fånga varje Pokémon på listan.

5. Finns det något sätt att snabbt fånga Ditto i Pokémon GO?

Ja, det går att göra. Eftersom Ditto bestäms i samma ögonblick som en Pokémon dyker upp kan du använda "crowd-sourcing". Om du redan är med i en lokal Pokémon GO-grupp på Discord, Facebook Messenger, WhatsApp, Slack eller liknande plattform för att organisera Raids, kan du be alla att posta sina Ditto-upplevelser så att du kan försöka hitta en live. Det kan vara bra att skapa en separat grupp eller kanal för en Ditto-jakt, så att du inte spammar spelare som redan har Ditto, men så länge det är lokalt så borde det öka dina chanser.

6. Hur Fångar Man Ditto I Pokémon GO?

Eftersom Ditto gömmer sig bland vanliga Pokémon, gäller de vanliga reglerna. Satsa alltid på kurvbollar och stapla så många bonusar som möjligt och fånga dem!

Du kan också öka dina chanser genom att använda Incense, Lure Mods och Pokémon Go Plus. Allt du normalt skulle använda när du försöker fånga fler Pokémon kommer också öka dina chanser för att hitta och fånga en Ditto.

7. Hur fungerar gym och raids med Ditto i Pokémon GO?

Ditto har endast en rörelseuppsättning: Transformera och kämpa. Transformera gör noll skada, men förvandlar Ditto till den Pokémon som han kämpar mot. Det gäller både för när han försvarar ett gym eller attackerar det.

Ditto antar också attributen hos den Pokémon han härmar, även om hans exakta CP kommer att variera baserat på hans nivå snarare än den nivå som den Pokémon han kopierar har. Och självklart förblir en Ditto som förvandlas till en annan Ditto densamma. 

Förhoppningsvis kan du nu fånga Ditto och Shiny Ditto, och se till att kolla in våra andra Pokémon GO-guider så att du också kan bli en Pokémon-mästare!

Airpods Fodral Pokémon Ditto

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.