Top 15 Pokémon Karaktärer

Top 15 Pokémon Karaktärer

Än idag har fans fortfarande starka nostalgiska band och åsikter om vilken Pokémon-karaktär som är deras favorit.

Många animeserier har uppnått astronomisk popularitet, men följarskaran kring Pokémon befinner sig på en helt annan nivå. Animen har överlevt i över två årtionden och har inte bara behållit sin relevans utan även upprätthållit en lojal skara fans.

Pokémon-animen har blivit en kulturell ikon och en global succé. Med sin unika berättelse om tränare som fångar och tränar upp fantastiska varelser kallade Pokémon har serien lockat människor i alla åldrar och från alla hörn av världen. Det är svårt att hitta någon som inte åtminstone har hört talas om Pikachu, den gulliga och ikoniska maskoten för Pokémon.

En av anledningarna till Pokémon-animens framgång är dess förmåga att förnya sig och anpassa sig till nya generationer. Genom att introducera nya Pokémon och utveckla karaktärerna över tid har serien lyckats hålla intresset vid liv. Pokémon har också expanderat till andra medier, inklusive filmer, spel och samlarkort, vilket har bidragit till dess fortsatta popularitet.

Det är dock den passionerade och hängivna fanbasen som verkligen skiljer Pokémon åt från andra animeserier. Pokémon-fansen sträcker sig över alla åldersgrupper och har skapat en gemenskap som delar sin kärlek för serien. Många är engagerade i att samla Pokémon-kort, spela Pokémon-spel och delta i tävlingar och evenemang. Det är inte ovanligt att se människor klädda i Pokémon-kläder eller bära Pokémon-accessoarer för att visa sin tillgivenhet.

Pokémon-animen har blivit en del av popkulturen och kommer förmodligen fortsätta att fascinera och underhålla fans i många år framöver. Dess förmåga att skapa starka band och erbjuda fantasifulla äventyr har gjort den till en klassiker inom animeserier. Så länge det finns människor som älskar Pokémon kommer serien att fortsätta blomstra och erbjuda en magisk värld att utforska och njuta av.

Pokémon Skor Barn

15. Gary Oak 

Ash är Pokémon-seriens huvudperson och många av de andra karaktärerna agerar som motpoler till honom. Ash möter många formidabla tränare och stöter på flera rivaler under sin resa, men det är Gary Oak som gör störst intryck. Gary är utan tvekan en av Ashs bästa rivaler.

Gary är Professor Oaks barnbarn och han börjar sin egen äventyrsresa samtidigt som Ash. De råkar ofta stöta på varandra under sin resa, och varje gång bevisar Gary hur intelligent och slug tränare han är. Han ansvarar för några av de mer spännande striderna i den tidiga delen av Pokémon-animen.

14. Lucario

Lucario har varit en ständig närvaro i Pokémon-animen sedan den introducerades i Gen IV. Den älskade Aura-Pokémonen är känd för sin Kamp-Stål-typ, mångsidiga rörelsepool och imponerande statistik i spelen. Den har till och med fått tid och utrymme att göra mer avtryck i animen.

Lucario har setts i ägande av Korrina, Maylene, Cameron och Kukui, bland andra, men i Pokémon Journeys har Ash Ketchum äntligen en egen. Ashs Lucario har blomstrat i det här nya och förbättrade laget och har spelat en viktig roll i Ashs resa genom Masters Eight Tournament. Lucario var redan en favorit bland fansen, men dess Mega Evolution är en syn att skåda.

13. Meowth

Pokémon-animen är betydligt effektivare på att utveckla och ge liv åt det skurkaktiga Team Rocket än vad videospelen är. De är mycket viktigare i animen, klär sig ofta ut i olika förklädnader och är ansvariga för otaliga onda planer.

Meowth är Jessies och James följeslagare och är en exceptionell Pokémon eftersom det är en av få som kan prata. Det faktum att Meowth lärde sig prata själv gör det ännu mer imponerande. Meowth tillför en mer lekfull sida till Team Rocket och fungerar på sitt eget sätt som en motsats till Pikachu.

12. Jessie

Det onda Team Rocket plågar Ash vid varje tillfälle de får och de agerar som om hans Pikachu vore den heliga gralen av Pokémon. De fortsätter att utforma nya planer och stridstaktiker i ett försök att överväldiga Ash och hans vänner, och det är Jessie som ansvarar för det mesta av arbetsinsatsen.

Jessie, James och Meowth arbetar alla i samklang, men det känns ofta som om Jessie är hjärnan bakom operationen, även om hon är lika misslyckad som sina partners. Hon ger åtminstone sken av auktoritet och agerar som om hon har ledarskapet över gruppen.

11. Mewtwo

Pokémon-animen är menad att vara en presentation av de hundratals olika varelser som bebor dess omfattande universum. Varje avsnitt presenterar någon ny Pokémon, men Legendariska Pokémon är vanligtvis reserverade för filmerna. Det ger dem möjlighet att göra en större inverkan.

Det finns många kraftfulla Pokémon som har introducerats efter Mewtwo, men denna Psykiska Pokémon sticker fortfarande ut för publiken. Mewtwo är huvudantagonisten i den första Pokémon-långfilmen och har cementerat sig som en av de mest minnesvärda Pokémon-antagonisterna genom tiderna.

10. Lillie

Pokémon Karaktärer Lillie

Lillie introduceras tidigt i Sun & Moon-animen som en av Ashs nya vänner på Pokémon-skolan, men hon får snabbt en djupare karaktär, vilket gör henne till en fängslande karaktär. Lillie börjar med att vara rädd för att närma sig Pokémon, och ursprunget till denna rädsla blir en viktig del av handlingen och är kopplad till Ultra Beasts.

Lillie är ännu en av Ashs kvinnliga kamrater som besitter ett rent och gott hjärta. När slöjan av rädsla försvinner blir hon en stark och oerhört sympatisk del av Ashs Alola-äventyr. Lillies trasiga familj med Lusamine, Gladion och Mohn är överraskande intressant, och Pokémon Journeys ger någon form av lösning och avslut på deras olika familjeproblem.

9. May

May är dotter till Petalburg Gym Leader, Norman, och följer med Ash på hans äventyr i Hoenn tillsammans med sin bror, Max. May är benägen att bråka med Ash på grund av deras starka personligheter. May växer upp och blir en framgångsrik Pokémon Coordinator, och visar upp sin karaktärsutveckling varje gång hon återvänder till animen.

Ruby & Sapphire-serien av animen var den första som hade huvudkaraktärer som ägde start-Pokémon utöver Ash, där Brock hade Mudkip och May hade Torchic. Det bedårande Torchic växte i erfarenhet tillsammans med sin tränare, och deras genuina band bidrog till stor del till Mays popularitet.

8. Cynthia

Ända sedan hon introducerades i Gen IV har Cynthia varit en populär figur bland fans som den vänliga men formidabla mästarinnan över Sinnoh. Cynthia och hennes Garchomp har levt upp till sitt rykte både i animen och spelen som hänsynslösa och farliga. Ändå förblir hon en av de mest omtyckta karaktärerna i hela franchisen.

Ash får äntligen möta Cynthia i strid i Master Eight-turneringen i Pokémon Journeys-serien och lyckas besegra henne innan han även besegrar Leon. Innan sin kamp mot Ash hotar Cynthia fansen med att gå i pension, men ändrar sig efter att ha haft roligt och upptäckt att hon fortfarande har mycket att lära.

7. Dawn

Dawn följer en liknande väg som May gjorde i föregående generation, men hon gör sin egen Pokémon-koordinatorresa. Jämförelser kommer alltid att göras mellan May och Dawn, men Dawn steg lätt ur Mays skugga och blev en annan favorit bland fansen.

Dawn lyckas bygga upp ett imponerande team av Pokémon genom sina äventyr i Sinnoh tillsammans med Ash och Brock, och trion bildar till och med en stark bindning som nästan kan jämföras med Ash, Brock och Misty. Dawns popularitet har hållits vid liv genom hennes välkomnade återkomster i Black & White och Pokémon Journeys.

6. Misty

Pokémon-animen fortsätter att vara fräsch trots alla dessa år genom att ständigt byta ut de mänskliga följeslagare som följer med Ash på hans äventyr. Dessa olika karaktärer har haft varierande framgång, men Misty är en av Ashs ursprungliga vänner och hon är fortfarande otroligt populär.

Hon hjälper både Ash och publiken att lära sig om olika vattendragstyper av Pokémon, och det finns en stark kemi mellan dem. Det är mycket spännande när Misty återförenas med Ash efter att de har varit isär under lång tid, vilket visar hur mycket hon har utvecklats som tränare. Även efter all denna tid är hon fortfarande en av hans mest intressanta kvinnliga partners och i överlag, en populär Pokémon-karaktär.

5. Brock

Brock Pokémon Karaktär

Ash börjar sitt Pokémon-äventyr ensam, men han har en så passionerad personlighet att många tränare dras till honom. Brock är ett exempel på detta och han är också den första gymledaren som Ash ställs mot i strid. Ash kämpar på trots sin nackdel mot Brocks Pokémon av sten-typ, och Brock beslutar att följa med och blir en underbar komisk karaktär.

Brock har faktiskt en komplex bakgrund och gör mycket självrannsakan. Även om han till slut skiljer sig åt från Ash, ser man alltid tillbaka på deras tid tillsammans med glädje. Brock, Ash och Misty fungerar verkligen bra tillsammans som en trio.

4. Serena

Serena introducerades i Gen VI och utgjorde en av de bästa grupperna av resesällskap för Ash tillsammans med Clemont och Bonnie. Till skillnad från Ashs andra kamrater hade de två träffats tidigare på ett Pokémon Summer Camp, även om Ash inte kom ihåg det.

Serena blev omedelbart nära vän med Ash och har sedan dess blivit en populär karaktär, tack vare sitt godhjärtade och stöttande sätt. Serena har till och med blivit en erfaren och etablerad Pokémon Coordinator på egen hand och återvände återigen till serien i Pokémon Journeys, till glädje för Ash och alla som tittar.

3. James 

Pokémon skildrar Ashs glädje och kamper som en växande Pokémontränare, men redan från början av serien blir han målet för Team Rocket-medlemmarna Jesse, James och Meowth. Deras huvudsakliga mål är Ashs Pikachu, men de kläcker olika planer längs vägen.

James framstår som stor och mäktig, men han har en tendens att hamna i rollen som "tölp." Till och med Meowth verkar få mer respekt än James. James kan bli föremål för skämt, men han ser ändå till att hjältarna i serien hamnar i trubbel. Trots allt är han generellt sett mer sympatisk än Jessie och Meowth och är definitivt en av de mest populära Pokémon-karaktärerna.

2. Ash Ketchum

Det finns sammanlagt över 1 000 avsnitt av Pokémon-animeserien, och det har skett många förändringar som speglar de utvecklande känslorna och Pokémonen i varje ny generation av spel. Animen besöker nya regioner och introducerar nya tränare, men Ash är den konstanta faktorn genom alltihop och förblir den mest populära mänskliga karaktären i Pokémon-animeserien.

Ash har fortsatt vara animeseriens protagonist, och även om vissa andra tränare kanske har uppnått mer än honom på kortare tid, har Ashs långsamma utveckling ändå varit tillfredsställande. Han är en karaktär som inte alltid gör rätt, men han har kunnat kämpa sig fram så länge som själva animen har pågått. I Pokémon Journeys-serien har han till och med besegrat personer som Steven, Cynthia och Leon i Masters Eight-turneringen för att äntligen förverkliga sin sanna potential som Pokémon-mästare.

1. Pikachu

Pikachu Pokémon Karaktär

Den mest populära karaktären från Pokémon är ingen annan än den elektriska Pokémonen Pikachu. Pikachu har varit med Ash ända från början, och de har upplevt fler strider och hinder tillsammans än någon annan har. Till och med personer som aldrig har sett eller spelat Pokémon kan namnge Pikachu.

Pokémons popularitet har också lett till många Pokémon som är tydliga imitationer. Pokémon som Plusle, Minun och Dedenne försöker alla ta Pikachus design i en ny riktning, men blir inte alls lika populära. Det är svårt att tro att Clefairy nästan var Ashs följeslagare istället. Under "Journeys"-serien har Pikachu till och med nått sin höjdpunkt tillsammans med Ash genom att besegra Leons fruktansvärda Charizard i Masters Eight-turneringen.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.