May Pokémon Fakta

Fakta Om May I Pokémon

May är en av de mest intressanta karaktärerna i serien. Hon gillade trots allt inte Pokémon i en värld som var full av dessa varelser!

När det kommer till spel-fenomen så är Pokémon utan tvekan ett av de mest imponerande spelen som har kommit ut under de senaste tre decennierna. Serien inkluderar inte bara TV-spel, leksaker och manga, utan även anime. Fans av varumärket har spelat och tittat på Pokémon-äventyr i årtionden. Medan barn växte upp så tittade de på Ash, den odödliga hjälten full av barnslig nyfikenhet och kärlek för sina Pokémon.

På vägen har Ash samarbetat med många andra unga tränare. En av de mest populära var May, en motvillig Pokémontränare som blev koordinator. Som dotter till en gym-ledare förväntades det att May skulle vara en bra tränare, men hon ville gå sin egna väg. Dessutom var hon inte ens säker på om den vägen skulle involvera Pokémon.

Till slut lämnade May sin lilla stad för att se världen med Ash, och reste till och med till Kanto med honom. Under den tiden växte hon som karaktär och blev en stark hjälte i sin egen rätt. Men allt med May är inte så fantastiskt som vissa fans säger. Hon gillade inte ens Pokémon i en värld som var infekterad av dem!

Airpods Fodral Pokémon Squirtle

1. May tyckte inte om Pokémon

Även om hennes far är en gym-ledare och hennes familj alltid har bott sida vid sida med Pokémon, har May aldrig riktigt gillat varelserna. Inte bara var hon kinkig, utan hon ville inte heller leva med dem. Med tanke på hur integrerad Pokémon är i denna världs samhälle, är det en svår sak att göra.

Medan det är begripligt att Misty har något emot Bug Pokémon, är Mays likgiltighet/misshag mot alla av dem lite extrem. Även om hon inte ville bli en Pokémontränare, borde hon ha uppskattat deras vänskap och användbarhet från ung ålder.

2. Max som resesällskap

Mays första stora beslut i sina äventyr med Ash är att lämna sin familj för att följa med honom och ta med sin lillebror. Som sjuåring är Max till och med yngre än den genomsnittliga Pokémon-äventyrare (vilket är på låga 11-12 år, men det är ett helt annat problem.) I vår värld skulle Max knappt ha börjat sjätte klass innan han lämnade sin familj på ett konstigt och vilt äventyr tillsammans med en främling.

Även om May är där för att hålla ett öga på honom är det en bisarr idé att ta med honom. Hon är redan tillräckligt ung och oerfaren. Hon har mycket att lära på egen hand, utan att behöva ta hand om sin lillebror.

3. Mays förhållande till Ash

Precis som med alla kvinnliga Pokémon-kamrater så börjar deras relation med Ash alltid lite konstigt flörtig och tvetydig. Mays relation till Ash är dock extra konstig. Paret har ögonblick som verkar mer romantiska, andra som är mer som syskon och andra som en mentor och lärjunge. Under de första tio avsnitten är de ett förvirrande par att titta på.

Med tiden stabiliserar sig serien till en mer syskonliknande relation mellan Ash och May, men deras relation flöt runt i en konstig zon alltför länge. Med tanke på hur mycket han irriterar henne och deras olika livsmål, så höll de fast i denna konstiga zon alldeles för länge.

4. Wurmple

Under hela två regioner reser May och Max tillsammans med Ash. May lyckas endast fånga en enda Pokémon i traditionell strid. Alla hennes andra Pokémon valde henne själva, gavs till henne av professorer eller träffade henne under andra märkliga omständigheter. Wurmple, en liten röd insekts-Pokémon, är hennes enda traditionella fångst.

Det är absurt att May, som reste så långt och stötte på så många olika varelser, endast fångade en enda Pokémon. Det är särskilt konstigt eftersom hon fångade Wurmple så tidigt in på sin resa. Som en topp-koordinator borde hon ha fångat åtminstone några fler Pokémon ute i det vilda.

5. Olika föräldraskap

I TV-spelsversionen av Hoenn, Pokémon Sapphire, Ruby eller Emerald, kan rivalfiguren vara en pojke vid namn Brendan eller May. Till skillnad från andra regioner är det första gången en rival har samma namn som Pokémon-kompisen i animeserien. Men TV-spels-May och anime-May har mycket olika bakgrunder.

I animeserien tar May spelarens bakgrund, med Norman som hennes pappa och en snäll mamma som stödjer hennes drömmar. I spelet är hon dock dotter till Professor Birch och hon följer med dig runt på kartan, lär sig om Pokémon och är din rival. Med viss överlappning av namn och personlighet borde Mays ursprungshistorier ha matchat lite mer med varandra.

6. Mays rivaler

I den populära Pokémon-animen är Ashs rival Gary Oak legendarisk. Han dyker upp vid rätt tillfällen för att irritera och reta upp Ash, vilket får honom att bli en bättre tränare. Trots att hon inte är huvudkaraktären har May också sina egna rivaler. Tre andra starka koordinatorer, Solidad, Harley och Drew, håller henne på tårna.

Dessa tre rivaler har några intressanta likheter. Till exempel har både Harley och Drew samma gröna och lila färgpalett. Dessutom har alla tre koordinatorer åtminstone en insektspokémon, precis som May. Med tre helt olika personligheter är deras likheter lite märkliga.

7. Pinsamma barndomshistorier

En gång berättar Max en historia om hur deras mamma misstar May för en Tentacool och försöker fånga henne. Harley spelar in denna historia i ett försök att förödmjuka May och få henne att tappa fokus. Trots detta vinner hon ändå, även om hon säger att hon aldrig varit mer generad.

Men historien är egentligen mest löjlig och säger mer om hennes mammas synproblem än om May själv. Dessutom har hon definitivt gjort mer pinsamma saker under sitt äventyr med Ash, så det är ett ganska fånigt uttalande. Ash hamnar nästan alltid i trubbel på ett eller annat sätt.

Av alla saker som skulle kunna vara hennes "mest förödmjukande ögonblick", så är denna bara obegriplig.

8. Mays oförmåga att göra Pokéblocks

Under Mays tid med Ash och Brock lärde hon och gänget sig om Pokéblocks. Det är små matrutor som kan öka vissa stats hos en Pokémon. Brock var naturligtvis intresserad eftersom han själv är en duktig kock, men May försökte till och med skapa några unika smaker själv.

Till en början var hennes försök dåliga. En av dem var oätlig, och den andra gjorde bara hennes Munchlax glad. Trots att det nu har gått flera år och hon har övat mycket, har serien inte visat att hon har blivit bättre på att skapa Pokéblocks. Åtminstone gillar Munchlax Mays skapelser.

9. Hennes föräldrars förhållande

May Pokémon Fakta

Oavsett om det handlar om tv-spelet eller animeversionen så är Norman en konstig ledare för ett gym. Trots att han är ledaren för normal typ-gymmet är han mystisk, hemlighetsfull och lite avvaktande. Värre är att det inte spelar någon roll om det är en främling eller hans egen familj, han behandlar alla på samma sätt.

Även Catherine, hans egen fru, får den pinsamma tysta behandlingen från honom. När han planerade en romantisk händelse för deras bröllopsdag ignorerade han henne så mycket att hon var säker på att han hade en affär.

Ändå är de två tydligen lyckligt förälskade. Det är obegripligt, men enligt Pokémon så fungerar det.

10. Mays ilska över mat

Bland alla Pokémon-tjejer anses May ofta vara den mest välutvecklade och komplexa. Hon gillar tjejiga saker som shopping och söta Pokémon, men hon älskar också sin stora Venusaur och reser världen runt på egen hand.

En av hennes mest bisarra egenskaper är dock hennes kärlek till mat. Eller kanske är "ilska" ett bättre ord för det. När May blir hungrig blir hon "hangry". Trots att hon vanligtvis är ganska sansad, tar hungern över henne helt.

Kanske skulle en kärlek för att prova nya maträtter passa en resande tjej, men hennes matilska kan definitivt orsaka problem på långa vandringar.

11. Squirtle överger Professor Oak för May 

Efter att Ash var klar med Hoenn-regionen lämnade May kvar några av sina Pokémon med sin mamma och reste till Pallet Town med honom. Där träffade de den berömda Professor Oak. När May träffade Oaks Pokémon blev Squirtle omedelbart förtjust i henne. Ash och hans sällskap stannade dock inte där särskilt länge, och när de väl lämnade ville Squirtle följa med dem.

Att Professor Oak överlämnar en Pokémon är ganska logiskt, men det som inte är logiskt är att Squirtle är så ivrig att följa med. I teorin är Oak en Pokémon-specialist med år av erfarenhet och May är en tjej som bara nyligen knutit an till Pokémon.

12. Problem med Mudkip

Även om May inte gillade Pokémon var hon snabb med att försöka använda Mudkips hjälp i en nödsituation. Tyvärr så fungerar inte Mudkip och May så bra ihop. I andra situationer har de spottat vatten på henne och undvikit hennes närvaro. Tills hon träffade Squirtle hade hon en ganska jobbig tid med denna vattenbaserade start-Pokémon.

Men hon är dotter till en gymledare och en snäll person. Även om hon inte gillade Pokémon var hon inte elak. Det faktum att Mudkip inte tycker om henne är delvis roligt och delvis absurt. 

13. Därför blev May en Pokémontränare

Trots sina problem med Pokémon-livet bestämmer sig May för att bli en Pokémontränare. När Ash kommer till Petalburg, är hon ivrig att ge sig iväg. Men det finns en stor hake: hon vill egentligen inte vara en Pokémontränare. May vill helt enkelt ha en ursäkt för att resa runt i världen.

Även om May så småningom får ett starkt band med sina Pokémon, så var hennes ursprungliga plan inte särskilt logisk. Tänk om hon aldrig hade känt någon anknytning till sina Pokémon? Då skulle hon bara ha dragit med sig oönskade och oälskade varelser i sitt stora äventyr. Hon kunde lika gärna ha gett sig iväg på äventyr utan Pokémon.

Pokémon Strumpor Barn Pikachu

14. Mays outfit

När det gäller Pokémon-samordnartävlingar är det estetiska lika viktigt som styrkan. Några av Mays starkaste evenemang använde förmågor som imponerade istället för att fungera funktionellt. Men tillsammans med rörelserna kommer även kläderna.

Varje samordnare har en unik look och stil på sina presentationer. I sin ursprungliga Pokémon-säsong håller May sig till sin funktionella, men söta, jacka/kjol-kombo. När Dawn blir huvudhjältinna och dyker upp som en rivaliserande samordnare är hennes kläder dock mycket annorlunda. Ofta återspeglar kläderna ens personlighet eller arv. Med sin vagt arabiska stil gör May inget av det. Det är ett helt enkelt ett förbryllande val.

15. May och Normans olika Pokémon-stilar

I Pokémon är familjen verkligen viktig, åtminstone när det gäller tränarnas val av Pokémon. Till exempel föredrar Brock Pokémon av typen sten/jord eftersom det är hans familjestil. På samma sätt fokuserar Misty på vatten-Pokémon, precis som hennes systrar. Men när det kommer till May och hennes pappa Norman så följer hon inte riktigt sin fars stil som är normal-typ. Även om hon har Munchlax och Skitty, två normala Pokémon, så har hon också Blaziken, Wartortle och Beautifly.

Detta visar mest hur frånvarande Norman kan vara. Det hade dock varit coolt att se normal-typ Pokémon i Mays samling. De får sällan mycket kärlek. Istället samlar May på en blandad skara Pokémon.

16. Ash som mentor

Mellan att vara elva år gammal och att vara vinnaren av flest medlidande-märken i världen, är Ash knappast den bästa Pokémontränaren. Trots att han är en anständig kille och bryr sig mycket om sina vänner, har han fortfarande mycket att lära sig. Teoretiskt sett vet Brock mer än Ash när det gäller att ta hand om och umgås med Pokémon. Trots allt så var han en gymledare ett tag, tog hand om hela sin familj, är en Pokémon-kock och är möjligen den mest "vuxna" vännen han har.

Men May väljer Ash som sin mentor. Även om han inte är det bästa valet, lärde de sig åtminstone mycket under sina äventyr.

17. Misstagen för en Pokémon

En av Mays mest förödmjukande stunder som barn var när hennes mamma misstog henne för en Tentacool när hon simmade med en blå baddräkt. Det som var ännu värre var att hennes mamma försökte fånga henne med en Pokéball.

Detta är möjligtvis en avgörande händelse som förklarar varför hon inte gillar Pokémon. Särskilt om hennes föräldrar regelbundet förväxlar henne med Pokémon eller ignorerar henne till förmån för andra Pokémon.

Annars så hjälper det inte deras fall när de förväxlar sin dotter med en faktisk varelse. De borde verkligen kunna skilja på sin dotter från en slumpmässig Pokémon. Det är grundläggande föräldraskap.

18. Mays Kanto-ägg tar lång tid att kläckas

Pokémon beter sig riktigt konstigt när det gäller hur lång tid det tar för ägg att kläckas. Togepi kändes som om det tillbringade en lång tid i sitt ägg, men det var där i bara 4 avsnitt. May's Eevee tillbringade hela 7 avsnitt i sitt ägg. Efter det? Eevee tillbringade ännu längre tid utan att utvecklas. Den utvecklades inte förrän efter att May lämnade Ash och det blev en Glaceon.

Även om hon inte är den mest naturliga Pokémontränaren borde hennes ägg inte ha tagit så lång tid. Även om Pokémon vanligtvis är bra på att bryta sina egna regler, så bromsar det ner äventyret genom att hålla Eevee kvar i ägget.

19. Munchlax

När May och Munchlax träffades var den hungriga Pokémonen ute och jagade efter sina tunga Pokéblocks. Trots att ingen av hennes andra Pokémon var intresserade av dem, älskade Munchlax dem. För den enda enkla anledningen var May glad att acceptera Munchlax och kalla honom som sin egen.

Även om Munchlax slutligen blev en av Mays mest älskade partners var hennes anledning att behålla honom ganska svag. Det är i princip en sorglig axelryckning av äventyrskamrater. Pokémon förtjänar bättre kärlek än bara en "varför inte"-situation.

Mellan hennes dåliga Pokéblocks och att Munchlax förtjänade bättre, är det en ganska besviken fångst.

20. Lämnar kvar Pokémon

Fakta Om May Pokémon

Innan Ash, May och gänget lämnar Hoenn, lämnar May kvar några av sina Pokémon med sin mamma för att hålla henne sällskap. På grund av hennes pappa, är deras hus redan fullt av Pokémon. Dessutom lämnade May några av sina favorit-Pokémon, som Beautifly, hemma. Även om det är meningsfullt att rensa ut några utrymmen i hennes lag för att göra plats för nya, så är dessa varelser något hon verkligen bryr sig om. De har genomgått en djup och känslomässig resa tillsammans och hon i princip bara överger dem.

Om något så är det mer meningsfullt för May att lämna Skitty, men att lämna Beautifly? Den vackra insekten är en av hennes mest ikoniska och älskade Pokémon. De borde ha stannat tillsammans.

21. Ger upp Pokémon-träning

Efter att Pokémon-spelet slutar i regionen Hoenn verkar May/Brendan ge upp sin dröm om att bli Pokémontränare för att istället bli en Pokémon-forskare. Till skillnad från andra rivaler i andra spel, bestämmer de sig för att deras stridsdagar är över. Trots det var de rivaler till Pokémon-mästaren och är fortfarande bra tränare. Dessutom hjälpte deras resor deras pappas forskning, men att de slutar så abrupt, medan de fortfarande är så unga, är dumt.

May/Brendan kunde ha fortsatt vara tränare och samtidigt hjälpt till med forskningen. Det är ologiskt och nästan sorgligt att de "slår sig till ro" vid en så ung ålder på bara elva år.

22. Mays unika Pokémon-lista

Medan många följeslagare har ett tema så passar May inte in i den mallen. Hon har Pokémon av eld-, normal-, insekt-, gräs-, vatten- och is-typ. Dessutom är hennes trupp särskilt unik eftersom hon har flest antal starter-Pokémon i sitt lag. Inte bara en Blaziken, utan också en Venosuar och en Wartortle (och en Mudkip den gången), vilket gör att hon utklassar alla andra tränare.

Hennes Pokémon är hög-energiska såsom Blaziken, delikata som Beautifly, och tätt packade som Munchlax. Hon har verkligen inte en stil som Misty (vatten), Brock (sten), eller ens Dawn (söt/blå). Sammanfattningsvis verkar May bara göra sin egna grej och hennes Pokémon speglar detta.

23. Försummar Torchic

När May och Ash lämnade Littleroot Town valde hon Torchic som sin start-Pokémon. Medan Treecko skrämde henne och Mudkip hade en dålig historia med henne, var den lilla eld-fågeln söt och vänlig. Trots en stark start tillsammans verkar hon dock genast ignorera sin lilla eldiga kompis. Hennes bror, Max, kommenterar till och med detta och säger att det är konstigt hur mycket hon ignorerar den lilla kycklingen.

Även om May har en komplex relation till Pokémon, så förtjänar Torchic mer uppmärksamhet. De borde ha skapat ett starkare band från början, men istället stannar den stackars lilla kycklingen alltför ofta i sin Pokéball.

24. Drew och Mays Förhållande

Över tid kommer May ganska nära sina koordinator-rivaler. Särskilt intressant är hennes relation med Drew. Med Roselia som hans signatur-Pokémon bär han också runt på massor av rosor. Han ger henne en nästan varje gång de träffas och flirtar med henne samtidigt som han är konstig och vag om sina känslor.

Paret har många ögonblick tillsammans där de rodnar och döljer sin kärlek. I vissa fall har andra människor påpekat detta, som exempelvis Harley. Även om Drew och May blir generade verkar de fortfarande vara nära. Även om de aldrig bekräftas som ett par, verkar serien antyda att något pågår mellan dem.

25. Förlorade mot Dawn

Under Wallace Cup måste den tidigare följeslagaren May utmana Dawn, Ashs nuvarande reskamrat, i strid. May har lärt sig mycket sedan fansen sist såg henne och har fått flera utmärkelser. Under sina strider verkar hon mycket mer slipad och kraftfull. Trots det besegrar den oerfarna samordnaren Dawn henne på något sätt.

Det här är inte bara obegripligt med tanke på deras erfarenhetsnivåer, utan det är heller inte vettigt då Dawns rörelser är mycket enklare. Till exempel använder hon "Peck" med sin Piplup alldeles för ofta. Dessutom verkade Mays rörelser vara mycket mer imponerande. Trots det vinner Dawn och får en seger. May förtjänade mer.

Pokémon Hoodie Barn Ash Ketchum

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.