Hur Många Pokémon Finns Det

Så Många Pokémon Finns Det

Hur många Pokémon finns det? Svaret är inte så enkelt som du kanske tror. När det gäller Pokémon Trading Card Game och spelserien sägs det ofta att du måste fånga dem alla. Men att fastställa hur många Pokémon det faktiskt finns att fånga kan vara knepigt.

Visserligen är Pokémon som allra bäst i sitt samlarkorts-spel och de många Pokémon TCG expansionerna, där man kan beundra de mäktigaste Pokémon-korten eller de sällsynta Pokémon-korten man precis har hittat i en boosterpack, men det är i franchisens TV-spel som varje ny "generation" av Pokémon presenteras. Det är inte ovanligt att en generation lägger till 70 till 150 nya Pokémon. Med nio generationer är det totala antalet Pokémon enormt.

Det finns 1 015 Pokémon. Det är det enklaste och snabbaste svaret, som omfattar endast unika Pokémon-arter. Av dessa är 66 legendariska.

Men du kan räkna på ett annat sätt och inkludera olika former av Pokémon som separata poster. För närvarande finns det 59 regionala former från Galar, Hisui, Alola och Paldea. Dessa varianter av tidigare Pokémon har olika typer, utseenden och förmågor för att passa in i miljöerna där de lever i, som den vackra vita Vulpix från Alola-regionen.

Dessutom finns det 48 olika Mega-utvecklingar som vissa Pokémon kan utvecklas till under strid, vilket ger nya utseenden och förmågor under en begränsad tid. Dessutom finns det 32 olika Gigantamax-former tillgängliga för vissa Pokémon, där varje form gör att varelsen växer enormt mycket i storlek.

Räkna alla dessa luriga fall och du kommer att hitta väl över 1 100 Pokémon. Och om du frågar hur många Pokémon-kort det finns, så går antalet genom taket! Men vi tycker att det är bäst att hålla sig till den grundläggande räkningen och se de alternativa formerna för precis vad de är - variationer, snarare än helt separata arter.

Så Många Pokémon Finns Det

1. Gen 1 Pokémon

Startpaketet - först introducerat i Japan med de ursprungliga Game Boy-spelen från 1996, Pokémon Red och Green - inkluderar franchisets ursprungliga Gen 1 Pokémon-lista med 151 små varelser. Alla klassikerna finns här: Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Jigglypuff, Snorlax, Mew och Pikachu.

Generation I introducerade också fyra legendariska Pokémon till franchisen. Tre av dem utgör en legendarisk trio av fåglar som är infödda i Kanto-regionen: Articuno, Zapdos och Moltres. Den sista är ingen annan än den mest ökända, genetiskt förbättrade klonen, Mewtwo.

Visst är det så att många av Pokémonerna från denna generationen är med på några av de bästa Pokémon-korten genom tiderna. Och varför skulle de inte vara det? Alla älskar en klassiker.

2. Gen 2 Pokémon

Det fanns hundra nya Gen 2 Pokémon som lades till. Även om de kanske inte har samma status som de ursprungliga, finns det många kända namn bland dem. Slowking lades till som en utvecklad form av Slowpoke, Cleffa blev snabbt en stapelvara i TCG, och även de nya start-pokémonen, som Totodile, har sina fans.

I denna generation introducerades fem nya legendariska Pokémon, inklusive trion Raikou, Entei och Suicune, tillsammans med 'havens beskyddare' Lugia och 'himmels beskyddare' Ho-Oh.

3. Gen 3 Pokémon

Genom att lägga till ytterligare 135 Pokémon, inkluderar den tredje generationen av Pokémon några noterbara exemplar såsom Flygon, en Pokémon av typen Flygande och Mark, samt det Pikachu-liknande paret Plusle och Minun.

Men det är genom sina åtta nya legendariska Pokémon som denna generation verkligen glänser. Trion av golem-liknande Pokémon, Regice, Registeel och Regirock, lades till tillsammans med fågelparet Latias och Latios. Dess trio av super-uråldriga, specialiserade Pokémon på väder – Groudon, Kyogre och Rayquaza – blev snabbt favoriter bland fans.

Pokémon Pokeball Kyogre

4. Gen 4 Pokémon

Det fanns 107 nya Generation 4 Pokémon, inklusive de tre som var valbara från början i TV-spelen: Empoleon, Infernape och Torterra. En av de nya karaktärerna som introducerades i denna generation var Lucario, som kanske är mest känd som en fighter i spelet Super Smash Bros. Ultimate. Generationen introducerade också ett överflöd av nya evolutionära former, såsom Leafeon och Glaceon för Eevee, och Magmortar för Magmar.

Vad gäller legendariska Pokémon så introducerades tre Lake Guardians, Uxie, Azelf och Mespirit, samt skapelse-trion Giratina, Palkia och Dialga (alla med vagt metafysiska förmågor), och ensamstående Cresselia, Heatran och Regigigas. Det innebar totalt nio nya legendariska Pokémon i Generation 4.

5. Gen 5 Pokémon

Visste du att i Gen 5 av Pokémon introducerades hela 156 nya arter? Det är det största antalet hittills jämfört med alla tidigare generationer. Många av dessa Pokémon är av dubbeltyp, som till exempel Archeops, och några av dem har blivit populära favoriter i TCG, inklusive Zoroark.

Gen 5 gjorde inte heller avkall på legendariska Pokémon, utan la till ytterligare nio stycken. Dessa var tre trio-grupper, nämligen musketör-inspirerade Cobalion, Terrakion och Virizion, geografi-tematiserade Tornadus, Thundurus och Landorus, samt Tao-trion bestående av Reshiram, Zekrom och Kyurem.

6. Gen 6 Pokémon

Efter den föregående generationens stora tillgång, fanns det bara 72 nya Gen 6 Pokémon, vilket markerade en förändring mot lägre antal nya kreationer i framtida generationer. Men majoriteten av de nya Pokémon-arterna är helt nya, istället för att vara evolutionära former av tidigare skapade varelser. Du kanske känner igen Greninja, Aegislash och Delphox bland dess utbud.

Generation 6 var mer återhållsamma när det gällde Legendariska varelser än tidigare generationer. Det finns bara tre stycken: affischnamnen Xerneas, Yveltal och Zygarde. Dock hade Generation 6 tre mytiska Pokémon: kristallfeen Diancie; anden Hoopa; och ångdrivna Volcanion.

7. Gen 7 Pokémon

Fortsättningen på trenden med mindre trupper fortsatte i Generation 7 av Pokémon, där 88 nya Pokémon lades till. Men den här generationen kompenserade för den låga kvantiteten med en rejäl dos av kvalitet – det finns ingen utfyllnad, allt är spännande i denna Pokédex. Mest noterbart är Mimikyu, som bär en förklädnad, och den otroligt konstiga Dhelmise, som är ett skeppsankare och hjul, allt lindat i sjögräs.

Generation 7 var också den första som introducerade nya regionala former av tidigare Pokémon, genom att lägga till nya typer och förmågor till de varelser som lever i Alola-regionen. Den bästa av dem är utan tvekan Alola-versionen av Exeggutor, som lägger till en enorm nacke till den vanligtvis klumpiga palmplantan. Generationen hade också Ultrabestar - extra-dimensionella Pokémon med helt otroliga utomjordiska designer.

8. Gen 8 Pokémon

Det fanns 96 nya Pokémon bland Gen 8, varav 89 i Galar regionen med Pokémon Sword och Shield, samt 7 från Pokémon Legends: Arceus. Det finns några härliga tillskott: den söta, apliknande Grookey, den elektrisk-giftiga typen Toxel och den roliga klump-liknande varelsen Snom.

Och Legendarerna har inte heller glömts bort, med elva fler tillagda i denna generation. Dessa inkluderar de hjältemodiga vakthundarna Zacian och Zamazenta; den utomjordiska Eternatus; kampsports-inspirerade Kubfu, Urshifu; den snöiga Glastrier, Spectrier och Calyrex; titanerna Regidrago och Regieleki; och den vackra Enamorous.

Även om det fanns fler monster i Generation 8 än de tidigare Pokémon-genrerna, markerade det på ett sätt en märkbar förändring för serien - Sword och Shield är den första Pokémon-titeln där du inte kan importera alla Pokémon som släppts hittills. Från och med Crown Tundra DLC saknas fortfarande 231 Pokémon.

9. Gen 9 Pokémon

Den senaste omgången av Pokémon som pryder våra skärmar är Gen 9, och vi håller fortfarande på att lära känna de 103 nya varelserna som släpptes i Pokémon Scarlet och Violet - samt de extra sju som avslöjades i februari 2023. Det tar oss upp till totalt 110 Pokémon.

Förutom roliga designer som en akvatisk Wiggly Digglet (Wigglet) och en efterlängtad utveckling för Giraffarig, är Paldea-regionen hem till "Primal Pokémon", futuristiska eller antika släktingar till moderna "mons", med konstiga namn som Great Tusk och Iron Moth.

Det finns hittills sex legendariska Pokémon i denna senaste generation: Koraidon och Miraidon, de eleganta ödlorna som också är ditt huvudsakliga sätt att ta dig runt snabbt i Paldea, plus fyra nya "Ruinous Pokémon": Wo-Chien, Chien-Pao, Ting-Lu och den lilla, eldiga fisken Chi-Yu.

T-Shirt Pokémon Gengar

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.