Giovanni Pokémon Fakta

Giovanni

Det finns mycket du fortfarande inte vet om den stora boven i Pokémon. Läs vidare för att ta reda på de mörka hemligheterna som Giovanni, ledaren för Team Rocket, döljer.

Efter att ha anpassats till andra språk spred sig Pokémon-febern som en löpeld. I en fiktiv värld där Pokémon vandrar fritt på jorden och slåss tillsammans med människor kan nästan vad som helst hända. I animen ger sig Ash ut på en resa för att fånga och träna Pokémon så att han så småningom kan utmana Elitfyran. Han träffade vänner längs vägen, men det fanns också krafter som satte hinder för honom. Mest noterbart har Team Rocket funnits där vid nästan varje sväng för att terrorisera städer och stjäla Pokémon. Ash gör det rätta och försöker stoppa dem, eftersom han är hjärtats renhet. Under ledning av deras boss Giovanni har Team Rocket fått instruktioner att stjäla Pokémon utan anständighet.

Det är lätt att bortse från Giovannis karaktär baserat på hans framträdanden i TV-serien. Direkt och indirekt har han dock varit en avgörande kraft bakom fusk i Pokémon-världen. Giovanni är smart, och inte bara i jämförelse med de barn han terroriserar. Motiverad av girighet, makt och stolthet vill Giovanni samla på sig alla sällsynta Pokémon i världen.

När Giovanni inte hemligen är ledaren för Team Rocket fungerar han som ledare för Viridian Citys gym. Om en tränare kan besegra hans kraftfulla markbaserade Pokémon kommer de att få Jordmärket och troligtvis ha erhållit det sista märket på Kanto-märkeslistan. Tyvärr är Giovanni inte på sitt gym särskilt mycket under spelet eftersom han är för upptagen med att begå onda gärningar.

Den här listan innehåller 20 fakta om Giovanni. Ibland kan sanningen vara störande.

1. Började från botten

Giovanni var inte alltid ond. På de flesta sätt var han som de flesta barn när han var ung: oskyldig och ivrig att lära sig. Som en liten pojke stötte Giovanni på en skadad Persian i skogen som han snabbt tog till Pokémon Center. Denna Persian skulle senare bli hans Pokémon och närmaste vän. Det är samma Persian som vi ofta ser bredvid Giovanni i Pokémon-animen. Giovanni förhindrade nästan att hans Persian blev såld av en läkare i den här versionen. Utifrån dessa handlingar kan vi urskilja att Giovanni var snäll som en ung pojke eftersom en handling, som att rädda en oskyldig Pokémon, är långt ifrån ond.

Mycket lite är känt om denna mystiska mans bakgrund förutom detta. Det skulle vara extraordinärt om Pokémon Origins inkluderade avsnitt baserade på Giovannis tidiga liv. Det finns fortfarande många obesvarade frågor.

2. Terroriserar barn

Något är fel när en vuxen person inte har något bättre för sig än att terrorisera barn. Om och om igen har Giovanni och krafterna från Team Rocket försökt fånga alla Pokémon som finns genom skumma metoder. Naturligtvis försöker varje Pokémontränare fånga Pokémon så att de kan nå sin fulla potential som tränare, men Giovannis och Team Rockets metoder är bara helt felaktiga.

Jessie och James har en pågående intrig där de försöker fånga Ashs Pikachu, något som Giovanni har godkänt. Vid flera tillfällen var de nära att lyckas. När Ash började sin resa var han tio år gammal. Misty och Brock hade också liknande åldrar. Att denna korrupta affärsman försöker stjäla Pokémon från barn är verkligen störande.

3. Ledare av Team Rocket

Varje generation av Pokémon-spel har innehållit en ondskefull organisation som skapar hinder för sina protagonister. I Pokémon Sun and Moon mötte vi en ny grupp som heter "Team Skull", och i Pokémon Ruby, Sapphire och Emerald träffade vi Team Aqua och Team Magma. Denna våg av onda organisationer skulle aldrig ha börjat om det inte vore för Team Rockets första framträdande i den första generationen av Pokémon-spel.

Team Rocket, ledd av Giovanni, har orsakat mycket kaos i både spel och anime. Giovannis order är nästan alltid av mörk natur, och han anser olagliga metoder som ett acceptabelt sätt att uppnå dem. Giovanni skulle kunna beskrivas som en maffiaboss, ansvarig för ett djupt korrupt brottssyndikat, på grund av deras handlingar. 

4. Behandlar Jessie och James som skräp

Jessie och James är två av Giovannis mest lojala arbetare. De kommer att göra vad som helst han säger och kommer att gå till extrema längder för att göra det. 

Det är tydligt att Giovanni är en sträng man som tror att han inte har tid för cynism eller ursäkter. Han vill bara fånga alla sällsynta Pokémon i världen med alla medel som krävs. Jessie och James tolererar Giovanni eftersom de verkligen vill behaga honom. Utifrån deras förvirrade fantasier om att de behagar sin boss, beundrar de hans intelligens och makt.

5. Försökte stjäla Master Ball

Giovannis försök att stjäla Master Ball involverade att ta över Silphs Companys högkvarter i Saffron City och hålla dess president som gisslan. Master Ball har förmågan att fånga vilken Pokémon som helst med ett kast och är extremt värdefull.

Det har spekulerats att Giovanni ville stjäla Master Ball för att fånga den onda Pokémonen Mewtwo. I Pokémon Blue, Yellow och Red befinner sig Mewtwo djupt inne i Cerulean Cave och är på nivå 70. Eftersom Giovanni var en av de ledande personerna bakom kloningen av Mew och den resulterande skapelsen av Mewtwo, verkar det som om han inte skulle ignorera Mewtwos närvaro. I denna teori skulle Giovanni ha stulit Silph Scope så att han kunde fånga en spökpokémon, vilket skulle ha varit "super-effektivt" mot Mewtwo. Konspiratörer spekulerar i att det är möjligt att Giovanni hade goda avsikter hela tiden. Eller vad tror du?

6. Gisslan

I Pokémon-världen är herr Fuji en gammal man som bor i Lavender Town i Frivilliga Pokémon-huset. Där vårdar och tar han hand om övergivna och svaga Pokémon. Giovanni är den onda mannen som ledde gruppen bakom kidnappningen av herr Fuji efter att herr Fuji försökte ingripa i hans övertagande av Pokémon-tornet.

Efter att ha fått ett meddelande som förklarade att Team Rockets förskräckliga krafter hade tagit över Pokémon-tornet, försökte herr Fuji gå dit för att övertyga dem att lämna. Istället blev han tagen som gisslan, och det blir huvudpersonens uppgift att rädda honom.

Herr Fuji bodde inte alltid i Lavender Town. Han bodde tidigare på Cinnabar Island, var känd som Dr. Fuji och var en av de ledande personerna bakom skapandet av Mewtwo. Pokémon-spelen Blue, Red och Yellow är fyllda med subtila detaljer som avslöjar en större intrig som pågår.

7. En skrämmande katt

Om filmer har lärt oss något om skurkar är det att de ofta har en slemmig katt som de klappar på medan de sitter på en tron eller en stol av bättre kvalitet än alla andra i rummet. Ett utmärkt exempel på detta är Dr. Evil från Austin Powers. Dr. Evils karaktär är baserad på skurkstereotyper, och han har en katt som heter Mr. Bigglesworth. Andra exempel på skurkar som ägde katter var Queen of Hearts från Alice i Underlandet, Cruella De Vil från 101 dalmatiner, Filch från Harry Potter, Dr. Claw från Inspektor Gadget och Gargamel från Smurfarna.

Det är kanske en stereotyp som är lite daterad eftersom många trevliga människor äger katter, men vi kan inte låta bli att få en obehaglig känsla när vi ser Giovanni sitta på sin stol och smeka sin Persian Pokémon.

8. Sällan på sitt gym

Vad kan vara värre än att sällan vara på gymmet där du förväntas vara ledaren? Giovanni är utan tvekan den mest frustrerande gymledaren för spelare eftersom han är sällan där när du vill utmana honom. Trots att Viridian City är det första gymmet du passerar på din resa i Pokémon Red och Blue, är det det sista badgen du får eftersom det för det mesta är tomt.

Som gymledare är Giovanni en formidabel motståndare. I Pokémon Black and White 2's Pokémon World Tournament, stred vi mot Giovanni igen. Hans Pokémon bestod av Rhyperior, Golem, Nidoking, Marowak, Sandslash och Nidoqueen. Hans svårighetsgrad som gymledare skulle definitivt ha visat sig vara för mycket för en ny Pokémon-tränare, men det är lite konstigt att han sällan verkar vara där.

9. Hej, kan du stjäla det åt mig?

En pågående handling i Pokémon-serien handlar om att Jessie och James försöker stjäla Ashs Pikachu. Ända sedan Jessie och James fäste sina ögon på Ashs Pikachu, är det nästan som att de förälskade sig i den. Det verkar lite konstigt eftersom Pikachus ofta dyker upp i Viridian Forest. Om vi bortser från logiska luckor i handlingen, är idén att de ska stjäla en tioårig pojkes Pikachu vidrig.

Jessie och James försöker inte bara stjäla Ashs Pikachu. De har båda ett mål som Giovanni har gett dem, att stjäla alla möjliga Pokémon, särskilt de värdefulla. Med tanke på hans massiva armé skulle det verka mer effektivt om de bara gav sig ut och försökte fånga Pokémon. Jessie och James ger sin boss väldigt få Pokémon som gåvor. Det är ännu en logisk lucka i Pokémon, men å andra sidan kanske de bara inte är så bra på att vara brottslingar.

10. Gömmer sig i skuggorna

I en betydande del av de tidiga avsnitten av Pokémon-animen framträder Giovanni bara en kort stund omgiven av mörker. Sällan är otäcka affärsmän, som gömmer sig i skuggorna, något annat än ren ondska i animerade serier. Vid Giovannis första framträdande i Pokémon och några senare avsnitt, dolde sig Giovanni bakom en röstförvrängare.

Skurkar i animerade serier gömmer sig i skuggorna av olika anledningar. De kan försöka dölja sin identitet, vara försjunkna i tankar eller så har skaparna av serien bara placerat dem i skuggorna för dramatisk effekt. När Giovanni inte befinner sig i skuggorna kan han vara i ett välbelyst rum bakom ett skrivbord eller i ett laboratorium av något slag. Utifrån hans beteendemönster kan vi dra slutsatsen att Giovanni är en riktigt farlig individ.

11. Ett hemligt gömställe

När du närmar dig flyende Team Rocket-medlemmar som går runt Celadon City kommer de att ge dig lite information, men de kan ge subtila ledtrådar om var deras gömställe finns. Giovanni är den ledande kraften bakom Team Rockets hemliga gömställe. Det verkar som att en mystisk organisation som har ett gömställe måste vara ond. Trots allt, vilken grupp skulle behöva mötas i hemlighet om de inte motiverades av ohederliga metoder?

I Team Rockets gömställe i Game Corner har de flera medhjälpare som vaktar området och använder gömstället som en plats för att administrera och utarbeta planer. Inuti kommer du faktiskt att stöta på Giovanni och stå emot honom i strid. "De är viktiga verktyg för att hålla igång vår brottsverksamhet", säger Giovanni när han syftar på Pokémon. Usch! "För din insolens ska du få uppleva en värld av smärta!"

12. En attack på Goldenrod-radiotornet

Goldenrod City är hem till Goldenrod Radio Tower, ett torn som ansvarar för att sända radiosändningar till hela regionen Johto och är även en plats där du kan vinna priser. För att få belöningar från Goldenrod Radio Tower måste du lyssna på Buenas sändningar från 18:00 till 24:00 och vänta på att hon säger ett lösenord. Med hjälp av detta lösenord kan du lösa in en belöning. Dessa priser inkluderar Sällsynta Godis, Fullständig Återställning och vitaminer.

Giovannis korruption har inga gränser, och i den andra generationens Pokémon-spel ställdes vi återigen inför Team Rocket när de tog kontroll över Goldenrod Radio Tower. Giovanni saknar etik och är alltför mäktig. Han skulle anses vara en av historiens ondaste män i den verkliga världen.

13. Den förlorade scenen

Pokémon är inte främmande för att ha borttagna scener. Flera scener visades i den ursprungliga japanska versionen som ansågs olämpliga och uteslöts i Nordamerika. Pokémon-animen är heller inte främmande för att innehålla vilda fantasier och illusioner. Jessie, James och Meowth dagdrömmer ständigt om sin chef.

I en ovanlig Pokémon-scen i avsnittet "Skönheten och Stranden" drömmer Meowth om Giovanni täckt med honung på stranden samtidigt som han bär en speedo. Pokémon attraheras av doften från denna honung och slickar den från hans kropp! En avklädd Giovanni som blir slickad av Pokémon medan han är täckt av honung ansågs potentiellt stötande och togs bort från den nordamerikanska versionen av avsnittet.

14. Fader Giovanni

Den andra generationen av Pokémon-spel innehöll massiva förbättringar i gameplay och detaljer. Det innehöll också en rik historia med flera minnesvärda karaktärer. I början av Pokémon Gold, Silver och Crystal står en egendomlig rödhårig pojke utanför Professor Elms Pokémon-labb. Om man försöker prata med honom kommer han säga "...Vad stirrar du på?" och sedan sparka dig flera meter bort. Vi får faktiskt inte veta att denna rödhåriga pojke är Giovannis son förrän senare Pokémon-generationer.

I Pokémon FireRed och LeafGreen finns en ledtråd som säger "Giovannis barn har rött hår." I Pokémon HeartGold och SoulSilver, nyversionerna av Gold och Silver, finns det en återblick som involverar att Giovanni överger Silver eftersom Silver besegras av Tränare Red. Intressant nog fångade Silver en Ursaring med en av Kurts tunga bollar och gav denna Ursaring till sin far, Giovanni.

15. Superskurkar 

Giovanni återvänder ännu en gång i Pokémon Ultra Sun and Moon! Han (tillsammans med skurkar från tidigare Pokémon-generationer) bildar en ny organisation vid namn Regnbågens Raket. Med Giovanni som den ledande figuren bakom denna organisation vet vi att den är genuint ondskefull. Ledare som Lysandre från Team Flare, Ghetsis från Team Plasma, Archie från Team Aqua och Maxie från Team Magma är alla bossar som är en del av Regnbågens Raket.

Framgången med Pokémon Sun and Moon och positiva recensioner från kritiker är bra, för att säga det milt. Ultra Sun och Ultra Moon har förbättrat spelet drastiskt och gör det till en värdig uppgradering för trogna fans. Av hänsyn till spoilers för dem som inte har spelat spelet kommer vi inte gå in på mer detaljer om den mörka organisationens sammanhang. Allt du behöver veta är att de är fruktansvärt onda och oerhört mäktiga.

16. Håller koll på andra brottslingar

Giovanni är medveten om hotet som andra kriminella organisationer utgör för honom och är därför ofta involverad i deras affärer. Han har ägnat sin organisation åt att motarbeta och störa Team Plasma, Team Flare och Team Galactic vid flera tillfällen.

Med tanke på att Team Plasma strävade efter att vara de enda människorna med Pokémon, Team Flare önskar skapa en helt ny värld och Team Galactic försökte kalla på djävulen inom Pokémon-världen, Giratina, för att återskapa universum, är det förståeligt att han vill stoppa deras planer från att störa hans egna mål.

17. Äger Pokémon Island

I en episod från animeserien överlever Ash och gänget förlisningen av S.S. Anne och hamnar på en ö fylld med gigantiska Pokémon. Det visar sig att de är maskiner som byggts för en temapark ägd av Giovanni.

Det är oklart vad syftet med denna ö är, vare sig det handlar om en strategi för att stjäla Pokémon, erbjuda en inkomstkälla för organisationen, utveckla robotkrigare eller om det var för Giovannis personliga nöje. I vilket fall som helst är det uppenbart att kasinona har gått bra för honom för att ha råd att bygga en sådan plats.

18. Talangfull tränare

Giovanni har gång på gång visat sig vara en talangfull Pokémon-tränare. Trots att han använder ett lag med främst marktyper, vilket är känt för att ha en dubbel svaghet, har han vunnit otaliga strider. Det faktum att han är en gymledare talar volymer om hans färdigheter.

Visst förlorar han mot barn under spelserien, men det kan tillskrivas hans monotyp-lag och om han hade en blandning av Pokémon skulle han vara en allvarlig motståndare. Det är inte klart varför han inte diversifierar sitt lag, men om han någonsin gjorde det skulle det vara dåliga nyheter för hans motståndare.

19. Han är ärorik

Säg vad du vill om hans affärsmetoder, kidnappningar och allmänna brist på anständighet, men även denna maffia/yakuza-boss har en känsla av ära. Efter att ha besegrats i en rättvis Pokémon-strid kommer Giovanni att avsluta sina operationer och dra sig tillbaka, oavsett vem hans motståndare är.

Inte en enda gång har han försökt fuska i strid eller brutit mot sitt ord, oavsett hur striden slutar. Trots alla hans intriger och planer för att härska över världen kommer han att överge dessa ansträngningar om de visar sig vara farliga för mänskligheten. Exempel på detta inkluderar händelserna i Unova när han befriades från besatthet av Reveal Glass och de åtgärder han vidtog i Pokémon Blue/Red när Mewtwo visade sig vara för kraftfull.

20. Ger aldrig upp

Oavsett hur många motgångar Giovanni stöter på eller hur många barn som besegrar honom i strid, kommer han alltid tillbaka starkare och mer beslutsam än tidigare. Efter att Team Rocket misslyckats gång på gång, skrotade han organisationen och gjorde en omstart som Team Rainbow Rocket.

Efter att ha sett sitt imperium falla samman, byggde han inte bara upp det igen utan lyckades också kapa Ultra Wormhole-teknologi, samla mäktiga brottslingar från andra världar och övertyga dem att följa hans order i hans värld. Giovanni är en underdog med allvarliga ambitioner.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.