Insidan Av En Pokémonboll

Vad Händer Inuti En Pokémonboll?

Pokémon har haft Pokébollar sedan starten, men fansen vet fortfarande väldigt lite om vad som händer innanför de berömda fickstorleks-kapslarna.

Pokémon kan inte riktigt vara "Pocket Monsters" om de inte får plats i din ficka. Här kommer Pokémonbollen in i bilden, en praktisk uppfinning som kan rymma vilken Pokémon som helst, oavsett storlek. Det finns olika versioner av Pokémonbollar, och det är möjligt att skapa dem av nötter och annat organiskt material. Men vad som faktiskt händer inne i Pokébollen förblir en gåta.

Det finns många teorier om vad som händer inuti en Pokéboll. Genom den knappa officiella informationen som finns tillgänglig från intervjuer och information i spelen kan vi dra slutsatser om hur miljön inuti en Pokeball ser ut - och vad allt detta betyder i Pokémon-världen.

1. Vad Händer Inuti En Pokémonboll?

Det är faktiskt inte mycket känt om Pokébollar. När bollen träffar en Pokémon omvandlas de till en form av energi och varelserna fångas snabbt inuti den - åtminstone är det fallet i animeserien. I spelen krymper Pokémon synligt in i bollarna. Oavsett vilket så sugs de in i bollen. Allt detta tyder på att bollen på något sätt kan omvandla egenskaperna hos varelserna för att säkerställa att de får plats inuti. I Pokémon-animen - som snart kommer att ha en ny huvudperson - finns ingenting annat än dess mekaniska insida i bollen, och varelserna visas sällan inuti Pokébollar (i en episod fångar Mistys Psyduck sig själv inne i en av hennes Pokémonbollar, även om det kanske bara är en stilistisk representation av vad som kan hända där inne).

Det som med säkerhet är känt är att Pokémon omvandlas till energi och förvaras inne i bollen. Pokémon-världen har visat att den kan omvandla fysisk materia till energi för transport, som ses med både Pokémon-överföringssystemet, hur Pokébollar materialiseras i en spelares box när de har över sex Pokémon på sig och hur psykiska draget "Teleport" påverkar Pokémon. Således verkar Pokémon förvandlas till energi inuti Pokébollen, istället för att fysiskt krympas ned i storlek.

2. Det är mycket bekvämt inuti en Pokéball

Även om det har sagts lite om hur Pokémonbollar ser ut på insidan finns det viss information tillgänglig om ämnet. Framför allt förklarade Junichi Masuda, (producenten för Pokémon Sun and Moon) i en intervju vad han tyckte att det var som att vara inne i en Pokéboll: "Jag tror att det är säkert att säga att det är väldigt bekvämt inuti en Pokéboll, det är en mycket bekväm miljö. Kanske motsvarar det en svit i ett lyxhotell."

Detta tyder på att utrymmet inuti en Pokéboll konstgjort skapas för att vara tilltalande för varje Pokémon. Inom Pokéballen finns det alltså i princip en virtuell verklighet som är utformad som en perfekt miljö för den specifika arten. Dessa ekosystem är designade för komfort och skapar en perfekt och privat plats för sina invånare.

Det betyder inte att varje Pokémon kommer att gilla den miljön. Ashs Pikachu och den i Pokémon Yellow avskyr att vara instängda i en Pokéboll, och många Pokémon i spelet verkar ivriga att vara utanför behållaren så att de kan interagera med människor. Eftersom Pokébollar är designade för att skapa en bekväm miljö verkar det som att Pokémon som Pikachu ogillar att vara i en Pokéboll på grund av hur isolerade de är. Det är okänt om Pokémon kan interagera med andra Pokémon som finns i Pokébollar, även om det finns utrymmen som PokéPelago för Pokémon som är förvarade i PC:n. Dessutom låter tränare regelbundet sina varelser interagera med varandra utanför Pokébollarna, vilket kan ses i Pokémon Sword and Shields Pokémon Camp-funktion, där Pokémon rör sig fritt och har roligt med varandra.

Så vi kan anta att även om Pokébollar inte är obekväma är de inte heller menade för långvarig förvaring.

Pokémon Leksak Pikachu

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.