Så Funkar Pokémon GO

Så Fungerar Pokémon GO

Pokémon Go är en gratis smartphone-app som kombinerar spel med den verkliga världen. Spelet använder platsövervakning och kartteknik för att skapa en "förstärkt verklighet" där spelare fångar och tränar Pokémon-karaktärer på riktiga platser. I den här artikeln tittar vi på hur Pokémon Go fungerar och besvarar några vanliga frågor från föräldrar.

Användare måste vara 13 år eller äldre för att registrera sig för spelet. Men i villkoren står det att föräldrar till barn under 13 år kan registrera sig för spelet på sina barns vägnar.

Så Fungerar Pokémon GO

1. Vad Är Pokémon?

Pokémon (förkortning av "pocket monster") är en franchise ägd av Nintendo och startade i mitten av 90-talet som ett spel för Game Boy. Spelet fokuserade på fiktiva karaktärer kända som Pokémon, vilka människor (Pokémon-tränare) fångar och tränar för att strida mot varandra. Den japanska franchisen blev välkänd för sina unika grafik och söta karaktärer. Det populära spelet växte till en framgångsrik franchise som omfattade TV, samlarkort, serietidningar och leksaker. 20 år senare gjorde Pokémon en stor comeback i form av ett platsbaserat smartphone-spel.

2. Hur registrerar jag mig?

Det finns två alternativ för att registrera sig för spelet. Användare kan använda sitt Google-konto för att logga in, alternativt kan användare skapa ett Pokémon Trainer Club-konto, vilket ger extra fördelar (prenumeration på nyhetsbrev och spelkoder). När kontot är konfigurerat kan användare skapa sin profil och välja sitt användarnamn.

3. Hur fungerar det?

När användare promenerar runt i den verkliga världen dyker Pokémon-karaktärer upp på spelkartan. När användare kommer tillräckligt nära kommer Pokémon att visas på enhetens skärm och användarna kastar Pokébollar på dem för att fånga dem. Målet är att samla så många olika karaktärer som möjligt. Kartan är en anime-inspirerad version av Google Maps som ersätter verkliga gatunamn och landmärken med Pokémon-specifika byggnader.

En annan funktion i spelet är Pokéstoppar, som är verkliga platser där användare vanligtvis kan samla gratis Pokébollar (som används för att fånga Pokémon). Spelare kan också hitta Pokémon-ägg som kläcks och blir till Pokémon som kan läggas till i en användares samling.

4. Varför är det så populärt?

En av anledningarna till dess popularitet är att det är gratis att ladda ner och väldigt enkelt att spela. För många spelare är spelet nostalgiskt; Pokémon blev ett fenomen under slutet av 90-talet och början av 00-talet. Detta är också första gången ett förstärkt verklighetsspel har blivit populärt bland allmänheten. Framför allt har unga människor blivit fångade av spelupplevelsen, där animerade Pokémon-karaktärer syns i den verkliga världen.

5. Finns det ett flerspelarläge?

För närvarande finns ingen multiplayer-funktion, men spelutvecklarna undersöker fortfarande olika alternativ för multiplayer. Den enda sociala delen av spelet sker när man strider om kontrollen av ett gym. Spelet tillåter inte spelare att spela med sina vänner, men vi förväntar oss att se några tillägg till funktionaliteten i framtiden.

Användare kan gå till gym för att träna eller strida mot andra Pokémon. Vid en viss nivå kommer spelare att bli ombedda att gå med i ett lag, vilket ger dem möjlighet att tilldela Pokémon som de har fångat för att öppna upp ett gym. Användarna måste resa till gymmets plats för att använda det. Om gymmet har samma färg som spelarens lag kan användaren träna där. Om gymmet har en annan lags färg kan användarna gå in och strida för att ta kontroll över gymmet.

6. Kostar det något?

Appen är gratis att ladda ner, men det finns en möjlighet att använda in-game-valutan som kallas Poké Coins. Dessa kan användas för att köpa Pokébollar (används för att fånga Pokémon). Användare behöver inte köpa valutan för att spela spelet. Liksom de flesta andra appar kan det bli lite lättare att spela spelet om man köper dessa. Föräldrar kan begränsa appköp på sina egna smartphones och sitt barns smartphone. Detta kan normalt göras genom att gå till inställningarna på telefonen eller surfplattan.

För mer information om spelet, besök: pokemongo.com/en-us/

7. Information för föräldrar

Pokémon Go är fortfarande i sin linda som spel, vi förväntar oss att se många uppdateringar och förändringar i framtiden. En av de största bekymren är att appen uppmuntrar barn att utforska olika platser i den verkliga världen. Detta medför uppenbara risker för unga människor, inklusive att möta främlingar, ge sig ut på okända platser och eventuellt skada sig själva under spelet. 

Med hjälp av platsbaserad (GPS) teknologi uppmuntrar appen aktivt användare att ha sociala interaktioner i den verkliga världen, vilket är fantastiskt.

Barn kan omedvetet bli utsatta för personer som kan utgöra en fara för dem. Med detta i åtanke är det viktigt att påminna barn om att de aldrig ska träffa någon de inte känner offline. Och att komma överens om gränser med dem för var de kan gå eller vad de bör undvika.

Eftersom appen kräver att du fokuserar på din telefon för att spela spelet finns det en möjlighet att spelare kan bli distraherade när de korsar vägar eller utsätta sig för fara för att fånga Pokémon på olika platser.

Genom att helt enkelt dimma skärmen och använda vibrationsalternativet för att varna spelare för närvaron av andra Pokémon hjälper det dem att hålla sig säkra när de spelar spelet på språng.

Ett annat bra tips för iPhone-användare är att både förälder och barn använder samma iCloud-konto. Detta möjliggör föräldrar att använda iPhone-appen för att se var de är med hjälp av GPS på deras telefoner.

Musmatta Pokémon GO

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.