Fakta Om Pokémon Bollar

Vart Kommer Pokémon Bollar Ifrån?

Om du någonsin har undrat var Pokémon-bollar kommer ifrån, vem som tillverkar dem och hur de fungerar, så är du inte ensam.

Kolla in dessa intressanta fakta om Pokémon-bollar och utöka din Pokémon-kunskap.

Ni som är inbitna Pokémon-fans kommer förmodligen redan att känna till svaret på dessa frågor, men för er som inte vet – låt oss varna er, det är ingen enkel sak.

1. Uppfinningen av Pokémon-Bollen

Uppfinningen av Pokémon-bollen föregår kanonen med ett tidsspann på mellan 400 och 700 år.

I Pokémons moderna värld skapas Pokémon-bollar främst av företagen Silph Co. och Devon Corp.

Innan en sådan tid av mekanisk massproduktion var möjlig, tillverkades Pokémon-bollar ursprungligen av Pokébolls-experter från en märklig frukt som är infödd i Johto-regionen och som kallas för Apricorn.

En sådan Pokeball-expert som spelaren kan stöta på i spelen är Kurt.

Pokémon Boll Fakta

2.  Kurt, Pokeball-experten

Kurt bor i Johto-regionen och kan stötas på av spelaren i spelen Gold, Silver, Crystal samt HeartGold & SoulSilver.

I spelen erbjuder Kurt att tillverka Pokémon-bollar åt spelaren så länge som spelaren har med sig Apricorns.

Det finns sju olika färger på Apricorn som spelaren kan ta med sig till Kurt, dessa är Grön, Röd, Blå, Svart, Rosa, Vit & Gul.

Med dessa kan Kurt respektive tillverka en Friend Ball, Level Ball, Lure Ball, Heavy Ball, Love Ball, Fast Ball & Moon Ball.

Denna process utförs genom att tömma ut Apricorn och montera dem med specialist-enheter för att fånga energi.

Pokémon-bollar som Sams röda twist-lock Pokeball som förekom i öppningen av filmen Celebi: Voice of The Forest, för 40 år sedan, eller den spökliknande kaptenens bollar i avsnittet A Shipful of Shivers för över 300 år sedan, passar in på Kurts beskrivning av handgjorda Pokémon bollar till spelaren.

Fakta Om Pokémon Bollar

2. Pokémon-Bollar före massproduktionen

Det är från Pokeball-experter såsom Kurt som Pokémon-bollar kom innan massproduktionen, men vad hände innan dess?

I den animerade Pokémon-serien har det funnits flera artefakter och reliker – några liknande de vanliga Pokémon-bollarna – som har innehållit Pokémon.

I avsnittet "The Ancient Puzzle of Pokémopolis" upptäcktes tre gamla artefakter i Pokémopolis som innehöll en gigantisk Alakazam, Gengar och Jigglypuff.

I avsnittet "Battling The Enemy Within!" upptäckte Ash och hans vänner ett stenklot som liknade en modern Pokémon-boll i storlek och utseende, inne i graven tillhörande kungen av Pokélantis. Det ryktades att kungen av Pokélantis använde detta klot för att fånga den legendariska Pokémonen HO-Oh.

Som tidigare nämnts så massproduceras de moderna Pokémon-bollarna av de två företagen Silph Co. och Devon Corp. Silph Co. är krediterade med skapandet av den moderna Pokémon-bollen, Great Ball och Ultra Ball.

Devon Corp. är däremot tillskrivna skapandet av Luxury Ball, Premier Ball, Nest Ball, Dive Ball, Net Ball, Timer Ball och Repeat Ball.

Dessa bollar är gjorda av ett metallhölje, en låsstång och en utlösningsknapp.

3. Pokémon-Bollens mekanik och information

Ungefär i storlek med en apelsin kan den moderna Pokémon-bollen krympas till storleken av en golfboll genom att trycka på frisläppnings-knappen, vilket är praktiskt för att förvara många av dem på en liten yta.

En vanlig Pokémon-boll väger cirka 157 gram, är cirka 6 cm i diameter och har en omkrets på cirka 20 cm.

En Pokémon-boll lagrar och förvarar Pokémonen genom att bryta ljusenergi inom Pokémon-bollen.

Detta kommer från en energikälla som placeras i botten och bryter ljus genom en serie små reflekterande glaspaneler som hålls på insidan av Pokémon-bollens metallskal av kopparstift.

Den ljusenergi som bryts från dessa glaspaneler är vad som kan bevara energitillståndet hos Pokémonen inom Pokémon-bollen.

Så där har du det, ursprunget till den antika Pokémon-bollen är fortfarande något av ett mysterium, även om vi vet att i modernare tid designades Pokémon-bollen av Pokeball-experter från Apricorn-frukten.

Vi vet också att i dagens Pokémon är Pokémon-bollar till stor del tillverkade av de två företagen Silph Co. och Devon Corp.

Och nu vet vi också att den komplexa processen av ljusrefraktion är det som används för att lagra energin hos en Pokémon inuti Pokémon-bollen.

Pokémon Boll Charizard

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.